2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Belföld

A katolikus iskoláknak gyűlnek ma az adományok

Országos gyűjtést rendeztek a templomokban a katolikus iskoláknak február utolsó vasárnapján. Az évről évre megrendezett akció népszerű a hívek körében – sok helyen ilyenkor gyűlik össze a legtöbb adomány. A katolikus egyház fenntartásában működő intézmények százezernél több fiatal oktatásáról gondoskodnak.

A Magyar Katolikus Püspöki Kar rendelkezésére a mai vasárnapon a katolikus iskolák működésének támogatására tartanak adománygyűjtést. Az adakozásban az ország összes katolikus temploma részt vesz február utolsó vasárnapján, több mint 500 oktatási-nevelési intézménynek gyűjtöttek.

Az egyik fővárosi templomban annyian akartak adakozni, hogy sorba kellett állni a kihelyezett persely körül.

„Azt gondolom, hogy ez egy jó kezdeményezés, nyilván ezeknek az intézményeknek szükségük van azokra a járulékos adományokra, hogy még magasabb színvonalon tudjanak működni” – fogalmazott az egyik hívő, Kapocs Attila.

Van, aki a vallási szellemiségű oktatás előnyei miatt támogatja a gyűjtési akciót.

„Csodákat művelnek a katolikus nevelők a cigány gyerekekkel. Ezt olyanok mondják, akik egyébként nem is nagyon kötődnek az egyházhoz, és mégis azt mondják egy-egy rendezvényen, hogy ez elképesztő” – mondta Hamar Istvánné.

A plébános szerint a gyűjtés nagyon népszerű a hívek körében. Évről évre ilyenkor jön össze a legnagyobb támogatás.

„200 ezer forint körül gyűlt össze az elmúlt esztendőben – közölte Horváth Zoltán plébános – Azt gondolom, hogy ez egy kiemelkedő és egy nagy összeg. Mert mindannyian tudjuk, hogy az emberek nehéz helyzetben vannak, mindannyian tudjuk, hogy a saját életük, a saját családjuk, körülményeik olyanok, amihez nincs elegendő pénz” – tette hozzá az Avilai Nagy Szent Teréz-plébánia plébánosa.

A katolikus egyház a 2013-as tanévben több mint 100 ezer fiatal oktatásáról gondoskodik. Közülük több, mint 20 ezren hátrányos helyzetűek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására és eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított-társa által kijelölt két gazdasági társasággal.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!