2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A kamuvideós Korózs távozását követelték a Parlamentben

Megszavazta a parlament a rendkívüli jogrend meghosszabbítását. Az Országgyűlés 180 igen, egy tartózkodás és egy nem szavazat ellenében fogadta el a javaslatot. A törvény hatályba lépésével ma éjféltől, este 8 és hajnali 5 óra között kijárási tilalmat vezetnek be.

  • A kamuvideós Korózs távozását követelték a Parlamentben

"Ha az országgyűlés valóban megadja a felhatalmazást és a parlamenti képviselők megszavazzák az előterjesztést, akkor kedd éjféltől Ausztriához hasonló intézkedéseket vezetünk be." - A miniszterelnök hétfőn jelentette be, hogy kedd éjféltő ismét bevezetik a rendkívüli jogrendet, amennyiben az országgyűlés megszavazza azt.

"Este nyolc óra és hajnal öt óra között kijárási tilalom lesz. 8 órára mindenkinek haza kell érnie, felmentést csak a munkába, és a munkából hazajárás, illetve rendkívüli esetekben lehetséges. Minden gyülekezés tilos. Az éttermek bezárnak, csak házhoz szállítás lehetséges, az üzemi étkezdék azonban nyitva tarthatnak. Az üzletek és a fodrászatok és az egyéb ipari szolgáltatók este 19 órakor bezárnak"

- fogalmazott a miniszterelnök.

Emellett a szállodák csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak, és általános rendezvénytilalom lép életbe: családi összejöveteleken, magánrendezvényeken legfeljebb tízen vehetnek részt. Esküvőket csak lakodalom nélkül lehet megtartani, a szertartásokon pedig csak a tanúk és a közeli hozzátartozók lehetnek. A temetéseken legfeljebb csak 50 fő vehet részt. A tervezett intézkedések érintik a sporteseményeket is: a mérkőzéseket zárt kapuk mögött lehet megrendezni, az amatőr csapatsport is tilos, de szabad téren az egyéni sportolás megengedett. A szabadidős létesítmények, így a fitnesztermek, uszodák, múzeumok, színházak, állatkertek bezárnak.

Az országgyűlés kedden, rendkívüli ülésen vitatkozott a rendkívüli jogrend meghosszabbításáról. A Gyurcsány-párti Arató Gergely ingyenes tesztelést és a szociális ágazat megsegítését követelte.

"Most nem munkahelyek fognak létrejönni a következő hónapokban, hanem munkahelyek fognak megszűnni. Most nem az lesz az irány, hogy a vállalkozásoknak könnyebb lesz kifizetniük a terheket, hanem az, hogy nehezebb. Tudom, hogy bizonyos ágazatokban lépnek, véletlenül azokban, ahol ott vannak az Önök barátai, rokonai, üzlet felei"

- mondta Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese.

A KDNP-s Hollik István szerint szociális ügyekben a DK-nak hallgatni kellene.

"A Gyurcsány-féle megszorítások pártjától nem igazán hiteles megszorításokról illetve szociális krízisről hallani"

- jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője. 

A kamuvideó és kamustatisztika botrányba keveredett Korózs Lajos a Parlamentben ismét riogatott: szerinte a kormány nem tett semmit a lakosság védelme érdekében. Ahogy azonban a a szocialista képviselő elkezdett beszélni, a Fidesz kivonult a teremből.

"Mi úgy látjuk, hogy nem készítették fel a társadalmat erre a második hullámra, mint derült égből a villámcsapás érkezett meg gyakorlatilag szeptemberben ide, Magyarországra is a második hullám, úgy látjuk, hogy nem bővítették a nyár folyamán a tesztkapacitásokat, és úgy látjuk, hogy nem hoztak intézkedést a humán erőforrás problémák megoldására sem"

- mondta Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője. 

A sorozatos álhírterjesztés miatt az az országgyűlés népjóléti bizottságának elnöki tisztségéről való lemondására szólította fel Korózst a Fidesz.

"Ne beszéljen mellé! Nincs három napja, hogy Ön halálozási statisztikákat hamisított meg. Nincs három napja! Ön szerint belefér, a magyar országgyűlés egészségügyi bizottságának elnökeként ez a fajta viselkedés? És Ön idejön és nem tesz semmit, beül az ülésterembe és grimaszol és mutogat nekem, majd a felszólalásában annyit nem mond, hogy elnézést kérek!"

- fogalmazott Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Az országgyűlés végül 180 igen egy nem és egy tartózkodás mellett megszavazta a rendkívüli jogrend meghosszabbításáról szóló javaslatot.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!