2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

A Jobbik nem következmények nélküli párt

A Jobbik nem következmények nélküli párt – legalábbis tavaly év végén még ezzel indokolták a nyugdíjas tagozat elnökének kirúgását, aki zsidózott és cigányozott a Facebookon. A Jobbikból országgyűlési képviselő még nem távozott antiszemita megjegyzés miatt, csak az MSZP-nél történt ilyen: Zuschlag János mondott le, miután a holokauszt áldozatain viccelődött.

„A Jobbik nem egy következmények nélküli párt ezért elmondhatom, hogy 24 órán belül reagáltunk a vállalhatatlan kijelentésekre” – szinte szinte pontosan 1 évvel ezelőtt Z. Kárpát Dániel. Akkor intézkedett ilyen gyorsan a párt vezetése egy társuk antiszemita kijelentései miatt. A nyugdíjas tagozat elnökét távolították el a pártból, miután Erős Erzsébet azt javasolta a Facebookon, hogy a zsidók ne vegyenek részt a politizálásban és ne tölthessenek be magas rangú közéleti pozíciót.

A Jobbik és Vona Gábor akkori elnök a kampányban így próbálta bizonygatni, hogy szakított korábbi hangvételével és már nem tűr meg ilyen kijelentéseket. AZ irányváltás ellenére a tagok egy része láthatóan nem változtatott antiszemita nézetén.

Szávay István: Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt.
X: Orrba gyűrted?
Szávay István: Tessék?
X: Orrba gyűrted?
Szávay István: Ja. A heftijét elferdítettem egy kicsit.

Szávay István a Hír TV felvétele szerint azzal dicsekedett párttársainak, hogy megvert egy zsidó nőt egy szórakozóhelyen, mert megjegyzést tett rá.

Vona Gábor a kampányban mindent megpróbált, hogy bizonyítsa: megváltozott a pártja. Bocsánatot kért a cigányságtól és a zsidóságtól, néppártosodó arculatának megfelelően Köves Slomó rabbinak hanuka-üdvözletet küldött és elment a belvárosi zsidó értelmiség találkozóhelyére, a Spinoza Házba is.

A Jobbik eddig országgyűlési képviselőtől még nem vált meg antiszemita megnyilvánulás miatt. Az MSZP viszont igen.

Marsovszky Balázs budapesti FIB-ISZ elnök: Hideg van.
Zuschlag János: Igen.
Marsovszky Balázs: Gondold el egyébként, hogy ebben az időszakban milyen hideg volt szeren..., szegény embereknek.
Zuschlag János: Micsoda?!
Marsovszky Balázs: Gondold el, hogy ebben az időszakban milyen hideg volt szeren..., szegény
Zuschlag János: Á, nekik már nem volt hideg (nevet).

2004-ben a Hír TV kamerája rögzítette, ahogy a szocialista Zuschlag János a holokauszt áldozatain viccelődött. A képviselő egy hét után – a párt nyomására – lemondott parlamenti mandátumáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Áradások Indiában

Több mint 800 ezer ember kényszerült otthona elhagyására Indiában az árvizek miatt.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Hitlert éltette a jobbikos jelölt

Hitlert éltette közösségi oldalán az a jobbikos politikus, aki most a hat baloldali párt támogatásával az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje lesz a június 26-i időközi választáson - írja a Magyar Nemzet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!