2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

A Jobbik nem következmények nélküli párt

A Jobbik nem következmények nélküli párt – legalábbis tavaly év végén még ezzel indokolták a nyugdíjas tagozat elnökének kirúgását, aki zsidózott és cigányozott a Facebookon. A Jobbikból országgyűlési képviselő még nem távozott antiszemita megjegyzés miatt, csak az MSZP-nél történt ilyen: Zuschlag János mondott le, miután a holokauszt áldozatain viccelődött.

  • A Jobbik nem következmények nélküli párt

„A Jobbik nem egy következmények nélküli párt ezért elmondhatom, hogy 24 órán belül reagáltunk a vállalhatatlan kijelentésekre” – szinte szinte pontosan 1 évvel ezelőtt Z. Kárpát Dániel. Akkor intézkedett ilyen gyorsan a párt vezetése egy társuk antiszemita kijelentései miatt. A nyugdíjas tagozat elnökét távolították el a pártból, miután Erős Erzsébet azt javasolta a Facebookon, hogy a zsidók ne vegyenek részt a politizálásban és ne tölthessenek be magas rangú közéleti pozíciót.

A Jobbik és Vona Gábor akkori elnök a kampányban így próbálta bizonygatni, hogy szakított korábbi hangvételével és már nem tűr meg ilyen kijelentéseket. AZ irányváltás ellenére a tagok egy része láthatóan nem változtatott antiszemita nézetén.

Szávay István: Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt.
X: Orrba gyűrted?
Szávay István: Tessék?
X: Orrba gyűrted?
Szávay István: Ja. A heftijét elferdítettem egy kicsit.

Szávay István a Hír TV felvétele szerint azzal dicsekedett párttársainak, hogy megvert egy zsidó nőt egy szórakozóhelyen, mert megjegyzést tett rá.

Vona Gábor a kampányban mindent megpróbált, hogy bizonyítsa: megváltozott a pártja. Bocsánatot kért a cigányságtól és a zsidóságtól, néppártosodó arculatának megfelelően Köves Slomó rabbinak hanuka-üdvözletet küldött és elment a belvárosi zsidó értelmiség találkozóhelyére, a Spinoza Házba is.

A Jobbik eddig országgyűlési képviselőtől még nem vált meg antiszemita megnyilvánulás miatt. Az MSZP viszont igen.

Marsovszky Balázs budapesti FIB-ISZ elnök: Hideg van.
Zuschlag János: Igen.
Marsovszky Balázs: Gondold el egyébként, hogy ebben az időszakban milyen hideg volt szeren..., szegény embereknek.
Zuschlag János: Micsoda?!
Marsovszky Balázs: Gondold el, hogy ebben az időszakban milyen hideg volt szeren..., szegény
Zuschlag János: Á, nekik már nem volt hideg (nevet).

2004-ben a Hír TV kamerája rögzítette, ahogy a szocialista Zuschlag János a holokauszt áldozatain viccelődött. A képviselő egy hét után – a párt nyomására – lemondott parlamenti mandátumáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!