2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

A Jobbik elnöke perrel fenyegeti a Hír TV-t

Csak viccelődtek – így reagált a Jobbik elnöke karlendítős videójára. A párt szegedi politikusa pedig azzal magyarázta a felvételt, hogy csak az látható rajta, hogy menjenek fel a hegyre. Sneider Tamás mindenesetre perrel fenyegette meg a hírtelevíziót és a felvételt közlő médiumokat.

  • A Jobbik elnöke perrel fenyegeti a Hír TV-t

Egy 2 évvel ezelőtti esküvőn készült videón Sneider Tamás felesége, a Jobbiknak dolgozó jogász kétszer is a hitleri köszöntéssel pózolt a fotósoknak. Az erről szóló felvételeket vasárnap hozta nyilvánosságra a Hír TV. Az első karlendítés után jelezte a jelenlévőknek, hogy nem bánta meg a mozdulatot, és férje nyakában ülve még kétszer megismételte azt.

A lakodalmon rasszista és homofób viccelődések is voltak. Sneider Tamás és neje remekül szórakozott azon is, amikor egyik barátjuk egy ismert televíziós műsorvezető állítólagos nemi identitásán viccelődött.

Az esküvőn a párt vezérkara is megjelent, ott volt Vona Gábor akkori elnök, Mirkóczki Ádám pártszóvivő és Szabó Gábor pártigazgató is.

A Jobbik hétfőn elnökségi ülést tartott, azt mondták nem a botrány miatt ültek össze. A megbeszélésre érkező elnök szerint mindössze viccelődtek és közölte: nem mond le.

„Ez egy bohóckodás ezt mindenki látja a képeken. Magánéleti dolog, ami teljességgel ránk tartozik nem politikai tevékenység” – mondta Sneider Tamás.

Nem tudom, hogy ez egy karlendítés volt-e, vagy éppen mutatott arra, hogy a hegynek fölfelé menjenek, én ezt is látom – ez egy eligazítás volt-e vagy sem, nem tudom.

„Menjenek a hegyre fel” – a szegedi Jobbik így magyarázza a náci karlendítést. A helyi szervezet elnöke azzal mentegeti Sneider Tamás feleségét, hogy az asszony csak azt mutatta meg a férjének: merre menjenek a fotózáson.

„Ez semmiképpen sem egy náci propaganda hangulatot idéző elképzelés lett volna. Vagy mondjuk ott az ízléstelen humoros esküvő részesei lettek volna, én ezt nem gondolom. Nyilván vannak egy ilyen rendezvényen rosszul sikerült mondatok, képek, én azt gondolom, hogy bárkiről bármikor meg lehet váni olyan képet, hogy gyakorlatilag ilyen '37-es '38-as hanglatot idézzen” – nyilatkozta Tóth Péter.

A magánvideó nyilvánosságra hozása miatt a Jobbik elnöke perrel fenyegette meg a Hír TV-t és a felvételt közlő médiumokat.

Felháborító

Elfogadhatatlan és felháborító – így reagált a Fidesz arra a videóra, amin a Jobbik elnökének felesége náci karlendítéssel pózolt az esküvői fotózásán. A kormánypárt szerint a Jobbikról újra és újra lehull az álarc, és kiderül hogy a nácizmussal összekacsintgató pártról van szó. Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató emlékeztetett, hogy a zsidózó kijelentése miatt parlamenti mandátumáról lemondani kényszerült Szávay István, és a Duna-parti emlékművet meggyalázó Kulcsár Gergely, továbbra is a Jobbik tagjai.

„Ezek a politikusok mind ott vannak a Jobbikban. Az igazi kérdés az számomra, hogy vajon hogyan számol el a lelkiismeretével a baloldal? Az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum és a többiek, akik együttműködnek nyíltan a Jobbikkal. Vajon az ő számukra is elfogadható-e mindaz, ami a videón látható, vagy ami korábban történt? Hogyan számolnak el a választóik felé? A tagságuk felé?” – mondta a kormánypárti politikus.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!