2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

A jelek alapján beszámíthatók Szita Bence gyilkosai

A Hír TV Riasztás című műsorának nyilatkozó kriminálpszichológus szerint Szita Bence gyilkosai beszámíthatók voltak a brutális bűncselekmény elkövetésekkor.

Beszámíthatók voltak Szita Bence gyilkosai a rendelkezésre álló információk alapján – a Hír Televízió Riasztás című műsorának nyilatkozó kriminálpszichológus szerint. Bilkei Pál azt mondta: a bűncselekmény megtervezése és az elkövetés módja arra utal, hogy az elkövetők tudatában voltak tettük súlyának. A szakember szerint Bence mostohája a kisfiút okolta azért, hogy magánélete válságba jutott, a 11 éves gyereknek ezért kellett meghalnia.

„Az elkövetésnek a jellege, a módja, a kitervelése, mind arra utal, hogy beszámíthatók voltak az elkövetők – fogalmazott a kriminálpszichológus a Riasztásnak, hozzátéve: – Egyetlen pillanat van, amikor fölmondja a tudatos gondolkodás, a belső kontroll a szolgálatot, ez az, amikor a gyilkosság megtörténik”. Bilkei Pál szerint így már csak a szereposztás megállapítása az, ami feladatot jelent a bíróság és a rendőrség számára.

Egy hete találták meg Szita Bence holttestét

Szita Bence eltűnését múlt hétfőn jelentette be a gyerek nevelőapjának volt élettársa, a kaposvári P. Erika. A kisfiút nagy erőkkel keresték, a holttestét egy héttel ezelőtt találták meg. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel a rendőrség a 47 éves P. Erikát és két hajléktalant gyanúsít: az 57 éves, többszörösen büntetett, a fegyházból néhány héttel ezelőtt szabadult B. Józsefet és a családjával szembeni erőszak miatt távolságtartásra ítélt, 41 éves K. Józsefet. A Kaposvári Törvényszék vasárnap mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte.

P. Erika előbb tagadta a bűncselekmény elkövetését, kedden azonban – kirendelt ügyvédje tájékoztatása szerint – részletes, a saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett. Vallomást tett K. József is, aki beismerte, hogy részt vett a bűncselekményben, de azt tagadta, hogy ő ölte volna meg a kisfiút.

Szita Bencét a szombati napon helyezték végső nyugalomra Kaposvár Keleti temetőjében.

A bűncselekmény részleteiről és a nyomozás legfrissebb fejleményeiről további részleteket tudhatnak meg a Hír Televízió Riasztás című bűnügyi magazinjából kedden 19 óra 30 perckor.


Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Márki-Zay Péterre hárítanák a tiltott kampányfinanszírozás ügyét az ellenzéki pártok?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!