2017. december 13.,
szerda, Luca, Otília napja

A jeges vízen karácsonyoznak + Videó

2011. december 21., szerda 13:25

Továbbra sem tudják kimenteni az Antarktisz partjainál jéghegynek ütközött orosz halászhajó legénységét. A Szpartát repülőkből ledobott küldeményekkel segítik.

Az új-zélandi légierő Herkules gépekkel segíti a majdnem egy hete az Antarktisz közelében léket kapott orosz halászhajó legénységét. Ez a második ilyen bevetés, amely előtt több próbarepülést kellett végezniük.


– Kedvezőtlen a széljárás, ezért 8 órán keresztül repülünk – ez egy órával több, mint korábban. Az időjárási körülmények sem a legjobbak a Szparta körül. Arra számítunk, hogy felhős és ködös lesz az idő – jelentette ki az új-zélandi légierő hadnagya, James Anderson.

A teherszállító gépről üzemanyagot, különböző eszközöket, gerendákat és foltozóanyagot dobtak le, hogy meg tudják javítani a 30 centis léket kapott hajót.

A mentést koordináló központ szerint a jéghegynek ütközött jármű már nincs megdőlve. A 32 fős legénységet azonban még napokig nem tudják kimenteni, így az antarktiszi jeges vízen karácsonyoznak. A Szparta testvérhajója is körülbelül 100 tengeri mérföldre van a baleset helyszínétől. A hajó üzemeltetője már rendelt egy dél-koreai jégtörőt, amely legkorábban jövő hétfőn érkezhet meg.

Forrás: Hír TV