2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

A Hír TV úgy értesült, hogy Kovács Bélát hazaengedték

A Hír TV információi szerint hazaengedték a kórházból Kovács Bélát. Az EP-képviselő egyelőre nem nyilatkozik, így továbbra sem tudni, hogy milyen okból találkozott rendszeresen egy orosz titkos ügynökkel. A Jobbik változatlanul hisz képviselője ártatlanságában, és a múlt heti nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatás jegyzőkönyvének nyilvánosságra hozatalát követeli.

Egyhetes gyógykezelés után hazaengedték a kórházból Kovács Bélát, pilisszentkereszti házánál mégsem látni senkit. A jobbikos európai parlamenti képviselő csengetésünkre nem reagált.

A kémgyanúba keveredett politikust a múlt héten hallgatta meg a nemzetbiztonsági bizottság. A Vona Gábor pártelnökkel tartott sajtótájékoztató közben Kovács egy váratlan pillanatban sarkon fordult, és elszaladt, az újságírók azóta sem látták.

A Kovács-ügy a vasárnapi EP-választás után sem került le a napirendről. A nemzetbiztonsági bizottság LMP-s tagja konkrét kérdéssorral készült a szerdai testületi ülésre, de részletekről sem előtte, sem utána nem beszélhetett. „Elfogadhatatlan számomra az, hogy miközben a Jobbik arról beszél, hogy a mentelmi jogot el kellene törölni, gyakorlatilag fedez egy olyan embert, aki vastagon benne van egy ügynökügyben” – háborgott Szél Bernadett.

A Jobbik elnöke korábban azt állította: Kovács Béla bizonyítani tudja ártatlanságát.

A Fidesz szerint legjobb lenne, ha lemondana a képviselői mentelmi jogáról. „Azt várjuk, hogy tisztázza magát, de ehhez a mentelmi joggal mindenképpen kell valamit kezdeni. Vagy meg kell várni, amíg az eljárás lezárul – erre sajnos csak ősszel van esély Brüsszelben –, vagy pedig le kell mondania a mentelmi jogáról” – mondta Móring József Attila, a nemzetbiztonsági bizottság KDNP-s tagja.

Továbbra sincs bizonyíték Kovács Béla kémtevékenységére – állítja Mirkóczki Ádám. A nemzetbiztonsági bizottság jobbikos tagja azt mondta: a múlt heti zárt ülésről készült jegyzőkönyv egyes részletei már kiszivárogtak, így felesleges, hogy az elhangzottakat az Alkotmányvédelmi Hivatal 2043-ig titkosítsa. „Én szeretném, ha a teljes jegyzőkönyv, nemcsak Kovács Béla és Vona Gábor meghallgatása, hanem az azt megelőző szolgálati beszámolók is nyilvánosak lennének, és akkor majd össze lehet hasonlítani a különböző politikusok nyilatkozataival, hogy vajon minek felelnek meg, annak, amit én állítok, hogy semmi olyan nem hangzott el, ami szerint bűnös lenne, vagy annak, amit a többi politikus állít” – mondta Mirkóczki.

Nyilvánosságra hozná a múlt heti meghallgatás minősített jegyzőkönyvét a bizottság szocialista elnöke is, de csak azt, ami a Vona–Kovács-meghallgatásról készült. Molnár Zsolt szerint azt kell tisztázni: a jobbikos képviselő milyen érdeket képviselhetett. „Választ kell adnia Kovács úrnak, választ kell adnia pártjának is, hogy magyar érdekeket, európai érdekeket képvisel-e, vagy esetleg mégis orosz vagy más érdekek mentén zajlott a tevékenysége” – mondta a nemzetbiztonsági bizottság elnöke.

Kovács Béla ellen május közepén az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt, ő azonban tagadja, hogy bármelyik titkosszolgálat tagja lenne.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!