2020. július 16.,
csütörtök, Valter napja

A haverok előtt kátyúztat Janiczak Dávid

Hír TV

2019. március 22., péntek 08:09, frissítve: péntek 08:40

Csak a baráti képviselők körzetében javítanának utat a Jobbik által vezetett Ózdon - állítja a Fidesz. Ezért nem szavazták meg az előterjesztést. Janiczak Dávid polgármester szerint nem politikai, hanem szakmai döntés született az utak kiválasztásánál.

Egyetlen napirendi pontot tárgyalt Ózd város képviselő testülete az előrehozott testületi ülésen. Arról kellett dönteni, milyen útfelújításokat végeznek el idén az erre szánt 150 millió forintos keretből. A város Jobbikos polgármestere szerint három éve felmérték a rossz utakat, ez alapján választották ki azokat, amelyeket az első ütemben ki lehet javítani.

Jelenleg ahhoz, hogy az önkormányzati úthálózat legrosszabb útjai teljes felújításon essenek át, körülbelül 8-900 millió forintos összegre, keretre lenne szükség. Így a mai 150 millió forintos megbeszélés nem tudja mindegyiket helyre rakni, erre mindenkinek fel kell készülni. Itt felül kell emelkedni azokon is, hogy mely körzetben, kihez tartoznak az utak, bizottsági ülésen már volt erről szó, gondolom, hogy a várost egyben kell nézni– mondta a polgármester. 

Önök még a látszatra sem adnak– Az előterjesztéssel kapcsolatban több képviselő is azt kifogásolta, hogy arról semmilyen egyeztetés nem történt. Obbágy Csaba szerint az utak kiválasztásánál nem szakszerű, hanem baráti előterjesztés született.

A bizottsági ülésen azt mondta, hogy ön nem pártpolitizál. Nos, lehet, hogy nem a Jobbikhoz közel álló, hanem mondjuk, hogy a Janiczak Dávid baráti köréhez tartozó képviselők területeire osztották el a 150 millió forintos keretet. És kizárólag ezekre a területekre, teljesen figyelmen kívül hagyva Tóth Pál, Csutor László, vagy akár az én javaslatomat, amit három héttel ezelőtt írásban benyújtottunk– mondta Obbágy Csaba.

A polgármester cáfolta, hogy szimpátia alapján döntöttek volna. Mészáros Miklós, korábbi Fideszes képviselő 2014-ben hagyta el a frakciót, azóta minden kérdésben a jelenlegi városvezetést támogatta. Ezzel az előterjesztéssel azonban ő sem értett egyet.

Ki választotta ezt ki? Én ennek az erkölcsi mivoltát én nem tudom magamra venni, hogy nemmel fogok szavazni, mert ez valóban kicsit politikai döntésnek hangzik. Én független vagyok, ezt nem tudom támogatni. Ezért, hogy így van, kénytelen vagyok a közbeszerzési bizottsági tagságomról is, és a felügyelőbizottsági tagságomról is lemondani. Független képviselőként folytatom a munkát– nyilatkozta Mészáros Miklós. 

Az előterjesztést 7 igen és 7 nem szavazattal végül nem fogadták el.