2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Belföld

A hajánál fogva húzták a folyosón a magyar férfit

A hajánál fogva húzták a folyosón, heten-nyolcan rugdosták azt a 10 évre elítélt magyar temerini férfit, akit egy szerb férfi összeverésével vádoltak. Horváth Árpád először adott exkluzív interjút a Célpontnak, amelyben kijelentette, hogy Szerbiában teljes mértékben érvényesül a kettős mérce a bíróságokon.

2004. június 26-án öt temerini magyar fiú vert össze egy szerb fiatalt egy privát ügy miatt; Zoran Petrovic a környék drogdílere volt. A magyarországi tiltakozás ellenére a verekedés egyik résztvevőjét, Horváth Árpádot 10 évre ítélte a bíróság. A férfi most először nyilatkozott a Célpontnak.

„Ott voltam, én a barátnőmet védtem. Ez az alak meg akarta ütni a barátnőmet, akit védtem, az eredménye 10 év börtönbüntetés lett” – nyilatkozta a műsornak Horváth. Az elítélt beszámolt arról is, hogy az újvidéki fogdában direkt meg volt tiltva a magyar nyelv használata. Ami a büntetés-végrehajtási intézetet illeti, engedélyezett a magyar beszélgetés – tette hozzá.

Megsértették a gerincét

A mai napig borzasztó az embernek elviselni az egészet – erről már az elítélt édesapja, Horváth Tibor beszélt a televíziónak. Beszámolt arról, hogy Petrovic az ominózus esetnél megindult Árpád felé, Árpád meglökte kétszer, meg egyszer belerúgott, ezért a tettéért ül már nyolcadik éve.

Az elítélteknek sorozatos megaláztatásokat, fizikai bántalmazásokat kellett elszenvednie, amik több hónapig folytak. „Nekem sajnos megsértették a gerincemet is. Szerencsére ma már minden rendben van, de akkor nem így nézett ki” – jelentette ki Horváth Árpád. Édesapja elmondta, hogy „teljesen gyulladásba jött a szeme a verésektől, a hajánál fogva húzták a folyosón, heten-nyolcan rugdosták”. A bántalmazások ellen feljelentést tettek, de a papírok eltűntek az ügyészségről.

A cél a magyarok provokálása

A legújabb temerini támadásokról Horváth úgy nyilatkozott a műsornak, szégyenteljes eset, hogy egy idős asszonyt megtámadnak. A kettős mércét bizonyítja, hogy csak 25 napos elzárást kaptak az elkövetők, meg egy 500 dináros büntetést – véli Horváth. „Szerbia nem jogállam, hiába próbálja így feltüntetni magát Brüsszelben is, meg az ENSZ-ben is."

Úgy látja, a cél a magyar fiatalokat provokálása, hogy hasonló ügyek történjenek. Horváth szerint a vajdasági magyar pártok sem tesznek meg mindent, és az ENSZ emberi jogi bizottsága elé szeretnék vinni ügyüket. Az elítéltek kérvényt nyújtottak be Borisz Tadics szerb elnöknek az enyhítésért, de a mai napig nem érkezett pozitív válasz. Horváth Árpád 2014-ben szabadulhat.

További részleteket megtudhat a Hír Televízió Célpont című műsorából pénteken 21.30-tól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!