2020. március 29.,
vasárnap, Auguszta napja

A Google törölte a PestiSrácok harmadik Youtube-csatornáját is

2020. február 21., péntek 21:25

Egy hetet sem élt PestiSrácok PestiTV néven indított, immáron harmadik Youtube-csatornája, amelynek nevében, sem az email címben, amelyről regisztráltak, nem volt nyoma a PestiSrácok kifejezésnek. Mindössze azáltal lehetett a portálhoz visszavezetni, hogy a feltöltött videókat beágyazták a PestiSrácok.hu weboldalra feltöltött anyagokba. A portálnak ez volt a harmadik csatornája, amit likvidált a Google, míg az elsőt állításuk szerint a közösségi elvek megsértése miatt, a másik kettőt indoklás nélkül.

 

A Youtube felhasználó szabályzatában semmilyen kritérium nem szól arról, hogy egy törölt felhasználó új néven ne indíthatna új csatornát. A portál közlése szerint az önkényes, és álláspontjuk szerint jogsértő döntésükkel 10-20 ezer embert zárnak el videóanyagaiktól.

A szerkesztőség munkatársai első körben a Google fővárosi székháza előtt tüntetéssel fejezték ki ellenállásukat a mamutcég diszkriminatív cenzúrája ellen, következő lépésként - mint az olvasható a PestiSrácok.hu oldalon - precedens értékű pert indítanak, mert meggyőződésük, hogy minden egyes Magyarországon szolgáltató cégre vonatkoznak a magyar törvények.

PestiSrácok.hu

A HírTV Híradójának összeállítása a Google budapesti irodája elé szervezett tüntetésről: