2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

A Google székházánál tüntetett a PestiSracok.hu szerkesztősége

Hír TV

2020. február 20., csütörtök 18:18

Tüntetést szervezett a Pesti Srácok szerkesztősége a Google budapesti irodája elé. A demonstrációt azért rendezték, mert a cég indoklás nélkül törölte a portál YouTube-csatornáját. A lap főszerkesztője azt mondta, azt remélik, ezzel a megmozdulással sikerül elérni, hogy még szigorúbb szabályok vonatkozzanak a technológiai óriáscégek működésére.

A Pesti Srácok második youtube-csatornáját és email-fiókját is lekapcsolta a Google. A portál szerkesztősége ezután szervezett tüntetést az óriáscég ellen.

A demonstráción Schiffer András korábbi LMP-s politikus is felszólalt, aki arról beszélt, arra kell számítani, hogy a magyar jog által nem ellenőrzött óriásvállalatok fogják irányítania a politikai nyilvánosságot.

A Google még a tüntetés előtt közleményt adott ki, amely szerint a Pesti Srácok csatornáját a YouTube azért szüntette meg, mert megsértette a gyermekek biztonságára vonatkozó irányelveiket. Az újraindult csatornát pedig azért törölte, mert a portál szerintük ezzel megkerülte a tiltó intézkedést. Hozzáteszik, hogy a feltöltő személyét nem veszik figyelembe. A PestiSrácok.hu főszerkesztője szerint azonban politikai döntésről van szó.

Huth Gergely hozzátette, céljuk az, hogy elérjék, vonatkozzanak szigorúbb szabályok a technológiai óriáscégekre.

Hír TV