2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

A Google székházánál tüntetett a PestiSracok.hu szerkesztősége

Tüntetést szervezett a Pesti Srácok szerkesztősége a Google budapesti irodája elé. A demonstrációt azért rendezték, mert a cég indoklás nélkül törölte a portál YouTube-csatornáját. A lap főszerkesztője azt mondta, azt remélik, ezzel a megmozdulással sikerül elérni, hogy még szigorúbb szabályok vonatkozzanak a technológiai óriáscégek működésére.

  • A Google székházánál tüntetett a PestiSracok.hu szerkesztősége

A Pesti Srácok második youtube-csatornáját és email-fiókját is lekapcsolta a Google. A portál szerkesztősége ezután szervezett tüntetést az óriáscég ellen.

A demonstráción Schiffer András korábbi LMP-s politikus is felszólalt, aki arról beszélt, arra kell számítani, hogy a magyar jog által nem ellenőrzött óriásvállalatok fogják irányítania a politikai nyilvánosságot.

A Google még a tüntetés előtt közleményt adott ki, amely szerint a Pesti Srácok csatornáját a YouTube azért szüntette meg, mert megsértette a gyermekek biztonságára vonatkozó irányelveiket. Az újraindult csatornát pedig azért törölte, mert a portál szerintük ezzel megkerülte a tiltó intézkedést. Hozzáteszik, hogy a feltöltő személyét nem veszik figyelembe. A PestiSrácok.hu főszerkesztője szerint azonban politikai döntésről van szó.

Huth Gergely hozzátette, céljuk az, hogy elérjék, vonatkozzanak szigorúbb szabályok a technológiai óriáscégekre.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!