2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

A gombabetegségek a villányi borvidéket sem kerülték el

Idén a gombabetegségek a villányi borvidéket sem kerülték el. A szüret nagyjából a harmadánál tart, de az már látszik hogy a betakarított szőlő mennyisége kevesebb lesz az átlagosnál.

  • A gombabetegségek a villányi borvidéket sem kerülték el

Egy nehéz évjáratnak a szüretéhez érkeztünk. A nehézséget a tavasszal és kora nyáron pusztító gombabetegségek jelentik. Vannak olyan, elsősorban kisebb ültetvények a borvidéken, melyen a peronoszpóra és a lisztharmat a teljes termést megsemmisítette.

A termést veszélyeztető betegségek 5-10 évente jelennek meg az ország borvidékein.

Villányban a szüret nagyjából a harmadánál tart, a kései fajták még a tőkéken vannak. A mostani meleg viszont kedvez az érésüknek.

"Úgy látjuk most jelen pillanatban, hogy nagyon szép lesz a termés, ami beérkezik. Mennyiségben egy kicsit karcsúbbak leszünk sajnos, de ami lesz, az ígéretesnek tűnik egyelőre" - mondta televíziónknak Gere Andrea, a Gere Pincészet ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!