2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Akik a hazára voksoltak 11:00

Belföld

A gemenci erdőben most ez jelenti a legnagyobb veszélyt

Még mindig víz alatt van a gemenci erdő nagy része. A nagy dunai árhullám levonulása után a károk felmérését sem tudták még megkezdeni. Az erdőben nem volt szúnyogirtás, az életben maradt vadak számára most a vérszívók jelentik a legnagyobb veszélyt.

Már csak a fák lombjain látszik, milyen magas volt az ár a gemenci erdőben. A terület mintegy 70 százaléka még mindig víz alatt van, amihez hozzájárult az is, hogy egy második, kisebb árhullám egy hete tetőzött az erdőben. „A legtöbb helyre még nem tudtunk eljutni. Még a kárfelmérést sem tudtuk minden esetben elvégezni. De napról napra azért valamilyen szinten javul a helyzet. Igyekszünk felmérni az infrastruktúrában keletkezett károkat. Így az erdei nyiladékokat, utakat, amikre legtöbb esetben fák dőltek, valamint az erdősítést védő kerítéseknek az állapotát” – fogalmazta meg Kovács Gábor erdészetvezető.


Azok a vadak, amelyek túlélték az árvizet, már nincsenek a mentődombokon. A szakemberek most azon dolgoznak, hogy rendszeresen élelemhez juttassák őket.

A területen a legnagyobb gondot most a szúnyogok okozzák. Mivel nem lakott területről van szó, itt nem volt irtás. Az erdőben maradt víz kiváló élőhelye a lárváknak, az inváziót a vadak is nehezen viselik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Azt már megszokhattuk, hogy az amerikai elnökválasztás néha olyan, mint egy showműsor. Erre a tapasztalatra erősített rá Trump és Biden, amikor egy időben, de két különböző határszakaszon jelentek meg a napokban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Az ország- és vármegyebérlet vagy a biciklisávok segítenek inkább megszüntetni a dugókat?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!