2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az elveszett király

Következik:

Napi aktuális 04:00

Belföld

A fővárosi vezetés selejtes, hibás tölgyfákért fizethetett több tízmillió forintot

A fővárosi Fidesz már két éve jelezte Karácsonynak az id. Antall József rakpartra 2021 végén ültetett fák kritikus állapotát, amit immár egy szakvélemény is rögzít.

  • A fővárosi vezetés selejtes, hibás tölgyfákért fizethetett több tízmillió forintot

Azt talán még meg lehetne magyarázni valahogy, hogy Karácsony Gergelyék miért Hollandiából, méreg drágán vásárolták az id. Antall József rakpart mentén elültetett tölgyfákat. Csakhogy – mint kiderült –, jelentős részben selejtes fákért fizettek ki több tízmillió forintot. Vajon milyen fővárosi szakemberek azok, akik átvették ezt a szállítmányt? Ráadásul az ültetést követő egy-két éven belül a tölgyek állapota tovább romlott és kritikussá vált – jelentette ki lapunknak Szilágyi Demeter, a BKK igazgatóságának Fidesz-KDNP-s delegáltja, arra reagálva, hogy a minapi beszámolónk szerint az ültetést lebonyolító Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. (BKM) által megendelt szakértői vélemény is a fák siralmas állapotát rögzítette.

A józsefvárosi önkormányzati képviselő felidézte: a fővárosi Fidesz két évvel ezelőtt már jelezte a főpolgármesternek, hogy a rakpartra ültetett fák közül többel komolyabb gond van.

– Karácsony érdektelensége abból a szempontból azonban nem meglepő, hogy egyebek mellett olyan problémákra sem reagált, mint a folyamatos közlekedési dugók, a főváros csődközeli helyzete, vagy az elhanyagolt közterületek állapota. Már többször bebizonyosodott, hogy Karácsony Gergely és a szövetségesei csak a szavak szintjén rendkívül zöldek, de semmi közük az igazi környezettudatos politikához. Ahogyan azt is számos példa támasztja alá, hogy a budapestiek pénzével felelőtlenül gazdálkodnak – fejtette ki a kormánypárti politikus.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma tetőzik a Lajta + videó

Ma tetőzik a Lajta + videó

Jó döntést hozott Orbán Viktor: már érezhető a Lajta vízszintjének csökkenése- közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!