2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Sajtóklub 14:00

Belföld

A fővárosi számlagyár kulcsfigurájának egyik cége még az olasz maffiával is kapcsolatba kerülhetett

Víg Mór egy olyan vállalkozásnak volt a vezérigazgatója és részvényese, ami összefonódott az egyik legnagyobb olasz maffiacsoporttal, az ’Ndrangheta egyik magyarországi cégével.

  • A fővárosi számlagyár kulcsfigurájának egyik cége még az olasz maffiával is kapcsolatba kerülhetett

A fellelhető nyilvános adatok szerint a hírhedt olasz bűnszervezet, a ’Ndrangheta elleni nyomozás magyarországi szálában is felbukkant a fővárosi számlagyárügy kulcsfigurájának, Vig Mórnak az egyik cége.

Emlékezetes, ez az az ügy, amelyben egy budapesti ügyvédnőt is elfogtak, igaz, azóta a nő szabadlábon védekezik és állítja, ő valójában áldozata, sértettje az ügynek és a bűncselekményeket nem ő, hanem egy másik, a hatóságok előtt jól ismert személy követte el. 

Szabadlábra került az olasz maffiával kapcsolatba hozott magyar ügyvédnő 

Az ügyvédnőt tavaly januárban helyezte átadási letartóztatásba a Fővárosi Törvényszék a catanzarói bíróság európai elfogatóparancsa alapján. A törvényszék korábbi tájékoztatása szerint bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása merült fel a hölggyel szemben.

A nő a társaival együttműködve – akik a ’Ndrangheta szövetség tagjai – Olaszországban és külföldön is tevékenykedő bűnszervezetet alkottak. Ügyvédi státusát kihasználva bűntársaival formálisan vezette a budapesti ügyvédi irodájára bejegyzett és ott működtetett magyarországi cégeket, azokat azonban valójában a bűnbanda vezetője működtette és teljeskörűen ellenőrzése alatt tartotta, illegális vagyonátruházás, pénzmosás bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosására használta – írta korábbi közleményében a törvényszék.

Vig Mór neve is felbukkant az olasz maffia pénzmosási botrányában

A maffiaellenes olasz hatóságok 2017 óta nyomoznak a calabriai ’Ndrangheta nevű, a világ második legnagyobb maffiájának számító bűnszervezet több tagja ellen. A catanzarói államügyészség indítványára négy, budapesti székhelyű cég üzletrészeit, valamint bankszámláit vették bűnügyi zár alá a ’Ndrangheta pénzmosási ügyével összefüggésben. Ezek közé tartozott egy bizonyos Veritas Menedzsment Kft. is. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!