2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

A filozófia: aki tilosba téved, az bajba kerülhet + Videó

A Bruxinfó Brüsszelben tartózkodó főszerkesztője, Gyévai Zoltán a Hír TV-nek elmondta: ugyan új szempontok is felmerültek a pénzügyminiszterek között, mint például a spanyoloknak adott könnyítés, de drámai váltás nem várható a szankciókat illetően.

Némely tagállam új szempontokat vitt be a vitába: Maria Fekter osztrák pénzügyminiszter szerint az Európai Unió helyesen tenné, ha több időt adna Magyarországnak pénzügyei rendbetételére. A tanácskozásra érkezve újságírók előtt úgy vélekedett, hogy kétlépcsős megközelítés lenne helyes Magyarország esetében, tehát büntetőintézkedésről csak akkor kellene dönteni, ha a magyarok nem teszik meg időben a szükséges lépéseket.

Gyévai úgy véli, a kohéziós döntés meg fog születni a tanácskozáson, az ajánlások esetében előfordulhat, hogy egyelőre nem születik eredmény. Gyévai fontosnak tartotta hangsúlyozni, Magyarországot egyelőre nem szankcionálják, csak szankciókkal fenyegetik.

Véleménye szerint gazdasági szempontból nem éri meg olyan országokat szankcionálni, amelyek nehéz anyagi helyzetben vannak, de a mézesmadzag mellett ostornak is léteznie kell. Ez tulajdonképpen egy filozófia: aki tilosba téved, az bajba kerülhet. A következő fél évben Magyarországon a sor, hogy meghozza a megfelelő intézkedéseket.

Gyévai elmondta: a spanyoloknak adott enyhítés Magyarországra nézve nem fair, ránk lesújtott a pallos, míg ők kedvezményt kaptak. Azonban Magyarországnak 2011-re kellett volna levinni a hiányt, és hazánk 2010-ben volt abban a helyzetben, mint most a spanyolok, akik 2013-ig kaptak időt. A spanyol kormánynak egy év alatt fizikai képtelenség lenne a változtatásokat véghez vinnie, ennek ellenére Gyévai szerint nem egyenlő a mérce, de a szigor nem Magyarországnak szól, hanem inkább a két helyzet közti különbségből fakad. Spanyolország ugyanis az eurózóna tagja, és az ő sorsuk az egész eurózóna sorsát befolyásolja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!