2020. november 30.,
hétfő, András, Andor napja

A Fidesz szerint igazságtalan a gyöngyöspatai kártérítés

Hír TV

2020. január 14., kedd 11:47, frissítve: kedd 19:40

Igazságtalan helyzet, hogy több gyöngyöspatai roma család milliós kártérítést kap, amiért szegregáltan oktatták a településen a diákokat - erről beszélt a Fidesz kommunikációs igazgatója Magyarország Élőben című műsorunkban. Hollik István szerint a Soros György által támogatott - pert indító - alapítvány célja az volt, hogy kárt okozzanak a magyar államnak.

Gondolatban már elköltötte a szegregáció miatt megítélt kártérítést az egyik gyöngyöspatai roma család. Az Informátornak azt mondták, házfelújításra és az egyik gyerek jogosítványára menne a pénz. 

Egy másik helyi pedig már az interjúért is pénzt akart.

Az érintett családokat az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek nevű alapítvány vette rá a pereskedésre, és biztosította számukra a jogi képviseletet. A szervezetet a Soros György-féle Nyílt Társadalom Intézet is támogatja.

A Fidesz kommunikációs igazgatója Magyarország Élőben című műsorunkban azt mondta, a Soros György által támogatott pert indító alapítvány, két évvel a szegregáció megszűnése után fordult bírósághoz, így szerinte a cél az volt, hogy kárt okozzanak a magyar államnak.

A köznevelésért felelős államtitkár hétfőn azt mondta, a diákok részére nem készpénzben kellene biztosítani a jóvátételt, hanem a tanulás lehetőségének biztosításával, például nyelvoktatás, érettségire való felkészítés formájában.

Hír TV

x
Rendkívüli hír