2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

A Fidesz kivizsgálná a zuglói botrányokat

A Párbeszéd és az MSZP közös főpolgármester-jelöltjének XIV. kerületi ténykedése miatt nemcsak az előnytelen parkolás, hanem a parkfenntartással és útfelújítással kapcsolatos közbeszerzések is háttéralkukkal, a polgármester tartózkodása mellett mentek át a képviselő-testületen — állítja egy zuglói önkormányzati képviselő. Karácsony Gergely közben arról beszél, hogy még nem terítette ki az összes kártyáját a parkolási botrányban.

  • A Fidesz kivizsgálná a zuglói botrányokat

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte tegnap a zuglói Fidesz, hogy kiderüljön, miért veszteséges a kerületi fizetőparkolási rendszer.

A Fidesz válaszokat vár Karácsonytól

A XIV. kerületi pártszervezet szerint Karácsony Gergely (Párbeszéd) polgármesternek vállalnia kell a felelősséget az általa felállított és pénzszivattyúként működő parkolási rendszerért. Választ kell adnia arra, hogy neki és az őt támogató MSZP-nek milyen kapcsolata van azokkal, akik meglopják a zuglói polgárokat – olvasható a közleményükben. A zuglói Fidesz emlékeztetett: a parkolási rendszer bevezetéséről szóló határozatot Karácsony Gergely hivatala terjesztette elő, annak megvalósításáért polgármesterként ő a felelős.

Tegnap a fideszes elfogultsággal nehezen vádolható, a kormánypártot a kerületi ügyekben számtalanszor bíráló Várnai László az Azonnali.hu-nak adott interjúban teregette ki Karácsony Gergely szennyesét. A Civilzugló Egyesület önkormányzati képviselője szerint a Párbeszéd és az MSZP közös főpolgármester-jelöltjének XIV. kerületi ténykedése miatt nemcsak az előnytelen parkolás, hanem a parkfenntartással és útfelújítással kapcsolatos közbeszerzések is háttéralkukkal, a polgármester tartózkodása mellett mentek át a képviselő-testületen.

"Parkolási biznisz"

„Zuglóban a parkolási biznisz az MSZP ügye, a szerződéskötést is láthatólag Tóth Csaba, a zuglói MSZP elnöke erőltette. Zuglóban köztudomású, hogy a kerület összes fontos döntését ő hozza” – szögezte le az interjúban az önkormányzati képviselő. Várnai Karácsony Gergely cinkosságára utalva azt mondta: „Pénz nem kerül hozzá, ő túsza, de legfőképp politikai haszonélvezője is a helyzetnek”. A lapnak a civil szervezet képviselője azt is megjegyezte: Karácsony polgármestersége alatt a zuglói önkormányzat politikai kifizetőhellyé vált, a kerület anyagi lehetőségei beszűkültek.

Nincs még asztalra terítve az ügyet érintő "összes kártyalap"

Várnai azért dicsérte is a Párbeszéd polgármesterét, aki szerinte nagyon jól tud lavírozni. „Ez a fajta életben maradási képesség egy egyszázalékos párt élén, polgármesternek lenni, miniszterelnök-jelöltnek lenni, főpolgármester-jelöltnek lenni, ez lenyűgöző. De a kerületet nem tudja vezetni” – jelentette ki a politikus, aki szerint Tarlós István kihívójával ellentétben üzemelteti a fővárost és nem politikai karrierje lépcsőfokaként tekint rá.

Közben Karácsony Gergely a Magyar Narancsnak adott, ma megjelenő interjúban azt mondta: nem terítette még ki az összes kártyáját a zuglói parkolási botrányban. Szerinte a Fidesz és az MSZP mutyiztak az önkormányzatnak előnytelen parkolási rendszer kialakításakor.

forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!