2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A felsőoktatásban egyelőre vidéken is marad a távolléti oktatás

A vidéki felsőoktatási intézmények jó része egyelőre fenntartja a koronavírus-járvány miatt elrendelt távolléti oktatást, de vizsgálják a könnyítés lehetőségeit az oktatásban és a vizsgáztatásban is.

  • A felsőoktatásban egyelőre vidéken is marad a távolléti oktatás

Hétfőn Pest megye és a főváros kivételével megszűnt a járvány miatti kijárási korlátozás. A felsőoktatási intézmények hallgatóinak látogatásáról a rektorok dönthetnek, de a kollégiumok látogatása tilos marad. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora azt közölte: mivel a kollégiumba nem költözhetnek vissza a diákok, egyelőre nem áll vissza az oktatás korábbi rendje az egyetemen, folytatódik a távolléti oktatás. Mint mondta, keresik a lehetőségét, hogy a vizsgákat hogyan tudják majd távolléti formában lebonyolítani, ugyanakkor tervezik a személyesen lebonyolítható vizsgák menetét is.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) operatív stábja kedden vizsgálja a könnyítések lehetőségeit az oktatásan és a vizsgáknál is, majd az intézkedésekre vonatkozóan a karokkal és a hallgatói önkormányzattal való egyeztetés után javaslatot tesz a rektornak - közölte az intézmény az MTI érdeklődésére. A PTE-n az államvizsgákat akkor tartják meg személyes jelenlét mellett, ha ezt a szak sajátosságai indokolják. Ezeken az államvizsgákon maximálisan ügyelnek a megfelelő távolságtartásra és a higiéniai szabályok szigorú betartására.

A Miskolci Egyetem rektora úgy döntött, hogy a távoktatás folytatódik ebben a szorgalmi időszakban és vizsgaidőszakban, hétfőn kiküldik az erről szóló értesítéseket - közölte a rektori hivatal.

A Gál Ferenc Főiskola valamennyi karán és képzési telephelyein (Szegeden, Gyulán, Békéscsabán, Szarvason és Budapesten) marad a távolléti oktatás márciusban bevezetett rendje, a hallgatók a második félévi vizsgaidőszak végéig nem látogathatják az intézményeket. A záróvizsgák személyes jelenlét melletti megtartásának lehetőségéről később döntenek - írták az intézmény honlapján.

A Debreceni Egyetemen - a rektor és a kancellár korábbi közlése szerint - továbbra is digitális formában zajlik az oktatás, de a gyakorlatigényes záróvizsgák a karok által kidolgozott rendben személyes jelenléttel, szűkített létszámú vizsgabizottságok előtt letehetők a megfelelő, szakmaspecifikus védőfelszerelések használata és a távolsági szabályok betartása mellett. A hallgatók csak vizsgázni mehetnek oktatási épületbe, illetve a könyvtárat látogathatják. A korábban bezárt kollégiumok zárva maradnak a tanév idején, de a gyakorlati kötelezettségüket teljesítő orvostanhallgatókat, a külföldieket és a határon túli magyar hallgatókat eddig is fogadó kollégiumokban lehetőség nyílik a záróvizsgákon és gyakorlatokon részt vevő kollégisták elhelyezésére.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!