2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

A drogliberalizáció iszonyatos veszélyt jelent

Határozottan kiállt Téglásy Kristóf, a Drogkutató Intézet stratégiai igazgatója a marihuána esetleges legalizációja ellen a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

  • A drogliberalizáció iszonyatos veszélyt jelent

Nagy veszélyt jelent a drogliberalizáció, hiszen tudományosan bizonyított tény, hogy a kábítószerhasználók 15 százaléka függővé válik – mondta a lapnak a szakértő. 

Téglásy Kristóf szerint

ma Magyarországon mindenkit érint a drogprobléma, hiszen hazánkban az első kipróbálás átlagéletkora tizennégy év, tehát minden ennél idősebb magyar érintett.

Ha kicsit kitekintünk, például Kanadára, ahol már legalizálták a marihuánát, a fiatalok közötti szerhasználat csökkenését nem tapasztalták, a közép- és időskorúak közötti nagymértékű növekedést viszont igen.

Kiemelte,

a drogliberalizáció iszonyatos veszélyt jelent, amit a hívei sem tagadhatnak, mert tudományos tény, hogy a rendszeres kábítószerélvezők 15 százaléka függővé válik. Ha a rendszeres használók száma növekszik, akkor az ő 15 százalékuk még több embert jelent. Végül arra a pontra fogunk jutni, ahol az egészségügyi és a rehabilitációs rendszer a rá nehezedő terheket nem bírja majd el.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható. 

Fotó: Bach Máté

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Öt sülysápi érintettje is van a szombati hajóbalesetnek + videó

Öt sülysápi érintettje is van a szombati hajóbalesetnek + videó

A sülysápi polgármester hozzátette: "Nem ismerem a személyeket, akik eltűntek, és így a családjukat sem, egyelőre nincs információm, hogy kik ők, éppen ezért semmilyen kapcsolatfelvételre eddig nem került sor, de azt gondolom, hogy most még nem is ennek van az ideje, még én egyelőre imádkozom az elhunytakért, illetve imádkozom azokért, akik még nem kerültek elő, hogy valami csoda folytán kerüljenek elő."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!