2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

A doni katasztrófára emlékezett a Fidelitas

A doni katasztrófára emlékezett a január 12-i emléknapon a Fidelitas elnöke és országos választmányának vezetője kedden a szervezet Facebook-oldalára feltett videóban.

  • A doni katasztrófára emlékezett a Fidelitas

Illés Boglárka a magyarok kitartása és küzdeni tudása egyik legtragikusabb szimbólumának nevezte a doni katasztrófát.

A Vörös Hadsereg felszerelése sokkal jobb volt a magyarénál, túlerőben volt, és a mínusz 40 fokos hidegre is jobban felkészült. A magyar katonáknak, akiket "Magyarország szövetségesei küldtek a biztos halálba", esélyük sem volt - mondta.

Ma nem kell szembenézni a Vörös Hadsereggel, "de szembe kell néznünk a liberális véleménydiktatúrával, (...) legfontosabb értékeink relativizálásával és folyamatos tiprásával, azzal, hogy az értékeink melletti kiállást teljes tiltással és elhallgattatással, meghurcolással és ellehetetlenítéssel fenyegetik" - jelentette ki Illés Boglárka.

Hozzátette: a legfőbb feladat ma is megőrizni "múltunk emlékeit, hazánk szabadságát, otthonaink biztonságát".

"Hálával tartozunk azoknak, akiknek köszönhetően hazánk szuverenitását meg tudtuk őrizni, és a folyamatos külső nyomás ellenére is meg tudtuk védeni a magyar hazát és a magyar szabadságot. Hálával tartozunk, hogy Magyarországon, ami a szociális médiában eláraszt minket, nem a többség, hanem a hangos és erőszakos kisebbség uralkodási vágya" - fogalmazott Fekete Dávid.

A Fidelitas országos választmányának elnöke hozzátette: "van kikre tekintenünk, azokra a hősökre, akik 78 évvel ezelőtt harcoltak a hazánkért, és azért, hogy még láthassák az itthon maradottakat".

"Ez a kitartás, a lehetetlennel való bátor szembenézés, küzdeni tudás és akarás talán az az erő, ami lehetővé tette ezeréves történelmünk és nemzetünk megmaradását" - tette hozzá.

Hír TV, MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!