2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

A DK nem cáfolta, hogy a korrupt férfit végig foglalkoztatták

Nem mondta el a DK szóvivője híradónknak, hogy milyen jogi lépéseket tettek Dobrev Klára korrupciós botrány keveredett brüsszeli asszisztensének ügyében. Barkóczi Balázs azt azonban nem cáfolta, hogy a férfi kitöltötte hivatali idejét.

  • A DK nem cáfolta, hogy a korrupt férfit végig foglalkoztatták

Korrupciós botrányba keveredett tisztségviselőt alkalmaz Brüsszelben Dobrev Klára - értesült pár hete az Origó. A portál azt írta: Gyurcsány Ferenc felesége két akkreditált asszisztense egyikének nem magyar szakembert választott, hanem egy férfit aki a portugál Szocialista Párt európai parlamenti küldöttségének volt tanácsadója az előző EP-ciklusban, és nyomoz ellene a rendőrség. A férfi ugyanis 20 ezer eurót ellopott a parlamenti látogatóktól és hogy ezt eltitkolja dokumentumokat hamisított. A férfinek el is kellett hagynia pártját.

Az üggyel kapcsolatban a Demokratikus Koalíció akkor egy közleményt adott ki, amelyben azt állították, hogy nem tudtak arról, hogy a portugál férfi ellen nyomozás folyik, szerződését nem fogják meghosszabbítani, emellett pedig megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Az Origó most arról írt, hogy nem vizsgáltatta ki korrupt asszisztense ügyét Dobrev Klára. A politikus európai parlamenti oldalán található információk szerint ugyanis kitöltötte a szerződésben foglalt két hónapot, megbízása szeptember 2-án járt le.

A DK szóvivője híradónk minden kérdését hárította. Nem kaptunk választ arra sem választ hogy milyen konkrét jogi lépéseket tettek az üggyel kapcsolatban. Barkóczi Balázs azonban azt nem cáfolta, hogy a portugál férfi kitöltötte hivatali idejét.

A híradónk általunk megkérdezett jogi szakértő szerint nyugdíjellátással kapcsolatos csalás gyanúja is felmerülhet Dobrev Klára portugál asszisztensének alkalmazásánál, ugyanis azért alkalmazhatták őt néhány hónapra, hogy meglegyen az uniós nyugdíjhoz előírt szolgálati jogviszonya.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!