2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

A „digitális szakadékot” csökkentik Tolnában

Két éve zajlik Tolna megyében a „Digitális szakadék csökkentése” elnevezésű kiemelt projekt. A tanfolyamokon olyan tudást szereznek a résztvevők, amelyek csökkentik az úgynevezett digitális írástudatlanságot, elősegítve a gazdaság versenyképességének növelését.

A bonyhádi Schafer-Oesterle kft beltéri autóalkatrészeket gyárt. A cég 9 középvezetője vesz részt azon a képzésen, melynek célja a digitális tudás olyan fejlesztése, mely hozzájárul a gazdaság versenyképességének növeléséhez.

„Csoportvezetői tevékenységben egyre inkább fontossá válik, hogy informatikai képzettsége is legyen a kollégáknak, mivel a műszaki fejlesztések egyre inkább afelé terelnek bennünket, hogy a nyilvántartás, illetve a precíz munkavégzésnek az adatrögzítése is digitális úton történjen” – mondta Frei István, Schafer-Oesterle Kft. ügyvezető igazgatója. 

A digitális szakadék csökkentése elnevezésű projektet a Szekszárdi Szakképzési Centrum két éve szervezi. Eddig egyéni tanfolyamokat tartottak, ez a mostani az első alkalom, hogy egy cég veszi igénybe az oktatást.

„Mindenféle kutatás bebizonyította azt, hogy Magyarországon van tennivaló a digitális kompetencia-fejlesztésben, és örömmel mondhatom, hogy eddig a próbálkozásaink jól működtek a megyében. 768-an kaptak tanúsítványt hasonló képzésben, nem céges formában végzett ugyanilyen tanfolyam keretében, hanem például köznevelési intézményekben, óvodákban, általános iskolákban szerveztünk ilyeneket” – nyilatkozta Ábrahám Norbert, a Szekszárdi Szakképzési Centrum főigazgatója. 

A Nemzetpolitikáért felelős államtitkár azt mondta az ilyen és ehhez hasonló projekteknek köszönhetően 2010 óta kormány elérte, hogy ma Magyarország a hetedik legnépszerűbb beruházási célpont a világon. Ezzel párhuzamosan a munkanélküliség a harmadára csökkent, a munkabérek pedig 6 éve folyamatosan nőnek

„Ez is hozzá fog járulni ahhoz, hogy a gazdaság további fejlődését tudjuk szolgálni. Nyilván nemcsak az itt dolgozó cégek, nemcsak a gyerekek és a szülők, illetve az oktatási központ, hanem a helyi önkormányzat is ugye a közvetlen környékünkön lévő önkormányzat is profitál ebből” – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért felelős államtitkár. 

A Szakképzési Centrum 2017 óta csaknem 30 millió forintot költött a képzésekre. Céljuk, hogy tanfolyamaikkal Tolna megye mind a 109 településére eljussanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Radar: Igazit vagy műfenyőt?

A karácsony közeledtével vissza-visszatérő kérdés, hogy műfenyőt vagy élőfenyőt válasszunk-e. A Radarban erre kerestük a választ.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!