2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Belföld

A Deák térről üzenhetnek az államtitkárságnak + Videók

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) demonstrációt és éjszakai virrasztást hirdetett a felsőoktatás védelmében. Az akció délután öt órától indult.

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) támogatásáról biztosítja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának szerdai budapesti demonstrációját.

A HÖOK szerdára a fővárosi Deák térre hirdetett figyelemfelkeltő akciót és virrasztást „a magyar oktatás védelmében”, Mentsük meg az oktatást a f(AGY)haláltól! mottóval. A budapesti demonstráció egy országos rendezvénysorozat nyitóállomása.

Kód:


Az akciót délután öt órától hirdették meg, a Deák térre egyre többen érkeznek – jelentette a Hír TV tudósítója. A szervezők a felvételi keretszámok átgondolatlan csökkentését és a diplomások jogait korlátozó hallgatói szerződés bevezetését kifogásolják. A megmozduláson a rendelkezésekkel kapcsolatos állásfoglalást tartalmazó anyagot osztanak a szervezet képviselői az érdeklődőknek, járókelőknek.



A szervezők egy véleménydobozt is kiállítottak, amelybe bárki bedobhatja az oktatási államtitkárságnak szánt üzenetét. Azt ígérik, ezeket el is juttatják a címzetteknek.

Az EB-hez fordulnak

Az Európai Bizottsághoz fordult a HÖOK – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója. A helyszínen Kis Norbert helyettes államtitkár elmondta, hogy a jelenlegi keretszámokat már nem lehet megváltoztatni. Csak a későbbiekben lehet ezek megváltoztatásáról tárgyalni – tette hozzá. A Deák téren több szakmai vezető is megjelent, akik a kormány oktatáspolitikájának irányvonalairól való információkat kevesellték.

Írtunk arról is, Start a diplomáért címmel országos konzultációs, információs felvételi napokat tart a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a következő két hétben országszerte – jelentette be Kis Norbert felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pünkösd: az egyház születésének napja + videó

Pünkösd: az egyház születésének napja + videó

A szakember arról is beszélt, hogy könyvet írt a pünkösről, éppen emiatt, a karácsony az a születésről szól, a húsvét a halálról és a feltámadás reményéről, a pünkösd pedig a Szentlélek kiáramlásáról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!