2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Belföld

A cél Európa legjobb, leggyorsabb és leghatékonyabb mentőszolgálatának a létrehozása

A következő időszak célja, hogy Európa legjobb, leggyorsabb és leghatékonyabb mentőszolgálata jöjjön létre - mondta híradónknak a mentők szóvivője. Győrfi Pál kiemelte: a már számos vármegyében bevezetett ügyeleti rendszert jól fogadták az érintettek, nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedőnek számít a betegelégedettség.

  • A cél Európa legjobb, leggyorsabb és leghatékonyabb mentőszolgálatának a létrehozása

November elsejétől Zala vármegyében is az Országos Mentőszolgálat biztosítja az alapellátási ügyeletet, aminek a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény adja át a stafétát.

A mentőszolgálat sürgősségi ügyeletet Zala vármegye három pontján, Zalaegerszegen, Keszthelyen és Nagykanizsán biztosít. A zalaegerszegi egészségügyi ellátási intézmény vezetője rámutatott: a pácienseket a háziorvosok rendelési idejükben továbbra is változatlanul várják. A bajbajutottak ügyfélfogadási időn kívül és ünnepnapokon, a 1830-as számon mostantól a mentőktől kérhetnek segítséget.

A mentőszolgálat szóvivője híradónknak elmondta, az ügyeleti rendszert jól fogadták az érintettek.

"Gyűjtjük a visszajelzéseket és büszkén mondhatom, hogy nagyon jók ezek a visszajelzések, 4.3 az átlagunk egy 1-től 5-ig terjedő skálán"

- emelte ki Győrfy Pál, aki rámutatott, hogy nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedőnek számít a betegelégedettség.

A szóvivő arról is beszélt, hogy Pintér Sándor utasítására komoly változások lesznek a mentőknél.

"A belügyminiszter úr, miközben miközben elismerését fejezte ki a mentők munkája iránt, feladatokat is szabott. Talán a legfontosabb cél az, hogy hozzuk létre az elkövetkező időszakban Európa legjobb, leggyorsabb és leghatékonyabb mentőszolgálatát. Ennek számos eleme van, ezek a munkafolyamatok már zajlanak"

- mondta Győrfy Pál. 

Kiemelte: az Országos Mentőszolgálat háromról öt szintűre finomítja az ellátások sürgősségi besorolását, emellett elvárás lesz, hogy kielemezzék a segélyhívásokat. Korlátozni fogják a mentőautók sebességét is. Így október elejétől a megkülönböztető jelzést használó mentőautók legfeljebb 30 kilométer/órával léphetik túl a legnagyobb megengedett sebességet.

A szóvivő még hozzátette: novembertől az úgynevezett helyszíni videóhívást is bevezeti az Országos Mentőszolgálat. Ilyen esetben a segítségre szorulóról, illetve a körülményekről videóközvetítést adhat a mentésben közreműködő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!