2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

A cégtáblák sem láthatóak a Cseh Katalinhoz köthető cégek szécsényi telephelyén

Még a cégtáblák sem láthatók azon a szécsényi ingatlanon, ahová a Cseh Katalinhoz köthető vállalatok be voltak jelentve. A Magyar Nemzet pár nappal ezelőtt írt arról, hogy a momentumos képviselő két cége úgy nyert másfél milliárd forintos uniós támogatást az épület felújítására és fejlesztésére, hogy ott máig egy kapavágás sem történt, holott egy hónap múlva lejár a határidő.

  • A cégtáblák sem láthatóak a Cseh Katalinhoz köthető cégek szécsényi telephelyén

 

Vác és Szirák - ez az a két telephely, ahová több cég, köztük a Cseh Katalin által vezetett Pannónia Nyomda Kft. is be van jegyezve. A Pesti Srácok a nyáron arról írt hogy a cégháló tagjai EU-s pályázatokra jelentkezve együttesen váltogatták a telephelyeket és fióktelepeket, hogy hozzájussanak a több milliárd forintnyi uniós pénzhez. A cégtáblák nyáron mindkét telephelyen láthatók voltak.

Nem úgy, mint a Nógrád megyei Szécsényben. A Rákóczi út 125. alatt álló épületen csak egy tábla hirdeti, hogy az ingatlan eladó. Ennek az ingatlannak a felújítására és fejlesztésére nyertek több mint másfél milliárd forintot a momentum EP képviselőjéhez köthető cégek, még 2017-ben. Ide volt bejegyezve Cseh Katalinhoz köthető két cég is, amely 3D-s nyomtatást akart itt végezni. A pályázaton könnyen nyertek, mivel a város és környéke hátrányos helyzetűnek számít. A fejlesztést idén október elsejéig kellett volna elvégezni, ám máig nem történt egy kapavágás sem. A Hír TV stábja a helyszínen a Cseh Katalinhoz köthető vállalatok cégtábláit sem látta az épületen.

 "Tud-e Ön arról, hogy Szécsény, Rákóczi út 125/a szám alatti ingatlanban történt-e bárminemű fejlesztés bővítés...?"

Szécsény képviselő-testületében már 2019-ben szemet szúrt, hogy semmit nem csináltak Cseh Katalinék az ingatlannal, holott az épület már az önkormányzat tulajdonában volt. A város egyik képviselője két évvel ezelőtt azért fordult a polgármesterhez, hogy megtudja: a város első embere mit tud a fejlesztésről.

A nagyobbik kormánypárt helyi elnöke a Hír TV-nek azt mondta: ez valószínűleg egy fiktív telephely-bejelentés volt.

"Bátran mondhatom, mint szécsényi lakos és a nógrád megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke, hogy egy napot sem voltak az épületben, úgyhogy vélelmezzük ezt, hogy ez egy ilyen típusú székhelyszolgáltatás volt, ami arra irányult, hogy hátrányos helyzetű térségekben, mint amilyen Szécsény is, kifejezetten magas, 70%-os vissza nem térítendő támogatás-intenzitások vannak, és ezt a támogatás-intenzitást kihasználják."

-  Hogyha mondjuk a Momentumnak az egyik képviselője jutna jogosulatlanul vagy a politikai kapcsolatai ráévén Uniós támogatáshoz, őt is elszámoltatnák?

- Hát hogyne! Természetesen! Természetesen!

 

Cseh Katalin korrupciós botrányaival kapcsolatban továbbra sem történt elszámoltatás, pedig a párt elnöke korábban a Hír TV adásában ezt ígérte.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni . ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Éjféltől lehetett kirakni az önkormányzati választások kampányplakátjait. Józsefvárosban csupán néhány óra kellett ahhoz, hogy valaki megrongálja, letépje Sára Botondnak, a Fidesz–KDNP jelöltjének a plakátjait. Volt olyan oszlop is, ahol a kormánypárti jelölt hirdetőtáblája helyére Pikó András jelenlegi baloldali polgármesteré került.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!