2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 15:25

Belföld

A cégtáblák sem láthatóak a Cseh Katalinhoz köthető cégek szécsényi telephelyén

Még a cégtáblák sem láthatók azon a szécsényi ingatlanon, ahová a Cseh Katalinhoz köthető vállalatok be voltak jelentve. A Magyar Nemzet pár nappal ezelőtt írt arról, hogy a momentumos képviselő két cége úgy nyert másfél milliárd forintos uniós támogatást az épület felújítására és fejlesztésére, hogy ott máig egy kapavágás sem történt, holott egy hónap múlva lejár a határidő.

 

Vác és Szirák - ez az a két telephely, ahová több cég, köztük a Cseh Katalin által vezetett Pannónia Nyomda Kft. is be van jegyezve. A Pesti Srácok a nyáron arról írt hogy a cégháló tagjai EU-s pályázatokra jelentkezve együttesen váltogatták a telephelyeket és fióktelepeket, hogy hozzájussanak a több milliárd forintnyi uniós pénzhez. A cégtáblák nyáron mindkét telephelyen láthatók voltak.

Nem úgy, mint a Nógrád megyei Szécsényben. A Rákóczi út 125. alatt álló épületen csak egy tábla hirdeti, hogy az ingatlan eladó. Ennek az ingatlannak a felújítására és fejlesztésére nyertek több mint másfél milliárd forintot a momentum EP képviselőjéhez köthető cégek, még 2017-ben. Ide volt bejegyezve Cseh Katalinhoz köthető két cég is, amely 3D-s nyomtatást akart itt végezni. A pályázaton könnyen nyertek, mivel a város és környéke hátrányos helyzetűnek számít. A fejlesztést idén október elsejéig kellett volna elvégezni, ám máig nem történt egy kapavágás sem. A Hír TV stábja a helyszínen a Cseh Katalinhoz köthető vállalatok cégtábláit sem látta az épületen.

 "Tud-e Ön arról, hogy Szécsény, Rákóczi út 125/a szám alatti ingatlanban történt-e bárminemű fejlesztés bővítés...?"

Szécsény képviselő-testületében már 2019-ben szemet szúrt, hogy semmit nem csináltak Cseh Katalinék az ingatlannal, holott az épület már az önkormányzat tulajdonában volt. A város egyik képviselője két évvel ezelőtt azért fordult a polgármesterhez, hogy megtudja: a város első embere mit tud a fejlesztésről.

A nagyobbik kormánypárt helyi elnöke a Hír TV-nek azt mondta: ez valószínűleg egy fiktív telephely-bejelentés volt.

"Bátran mondhatom, mint szécsényi lakos és a nógrád megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke, hogy egy napot sem voltak az épületben, úgyhogy vélelmezzük ezt, hogy ez egy ilyen típusú székhelyszolgáltatás volt, ami arra irányult, hogy hátrányos helyzetű térségekben, mint amilyen Szécsény is, kifejezetten magas, 70%-os vissza nem térítendő támogatás-intenzitások vannak, és ezt a támogatás-intenzitást kihasználják."

-  Hogyha mondjuk a Momentumnak az egyik képviselője jutna jogosulatlanul vagy a politikai kapcsolatai ráévén Uniós támogatáshoz, őt is elszámoltatnák?

- Hát hogyne! Természetesen! Természetesen!

 

Cseh Katalin korrupciós botrányaival kapcsolatban továbbra sem történt elszámoltatás, pedig a párt elnöke korábban a Hír TV adásában ezt ígérte.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!