2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

A budapesti városvezetést nem érdekli, hogy a mentősök munkáját akadályozzák a kerékpáros bójákkal

Felháborodtak a budapesti autósok az Üllői úton kialakított védett kerékpársávok miatt, miután az Országos Mentőszolgálat közölte: aggódnak, hogy nem tudják majd időben ellátni munkájukat, az átszervezett közlekedés miatt.

  • A budapesti városvezetést nem érdekli, hogy a mentősök munkáját akadályozzák a kerékpáros bójákkal

A baloldali városvezetés pedig a várt megoldások helyett a mentősökre mutogat.

Egy autós arról panaszkodott híradónknak, hogy rendkívül lassítja a forgalmat Karácsony Gergely legújabb biciklisávja, ami a Kálvin tértől, egészen a Könyves Kálmán körútig tart.

"A fővárosban fejleszteni kell a kerékpáros közlekedést, ez teljesen egyértelmű, és a főváros egy ilyen fejlesztési programba kezdett, én támogatom ezeket a kerékpársávokat, ezeknek a kialakítását.” - ezt mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese.

Csakhogy az autósok ez esetben azért is aggódnak, hogy ezen az útszakaszon szükség esetén sem tudnak lehúzódni az útról. ,,Hogy fogok tudni így félrehúzódni, hogyha jön a mentő? Sehogy. Én szerintem ez nem megoldás" - mutatott rá a hibára egy másik autóvezető.

A mentősök szerint ez a biciklisáv az életmentést is veszélyezteti a fővárosban, ugyanis a sáv mellett elhelyezett bóják fizikai akadályt jelentenek a mentőautóknak is.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója is aggodalmát fejezte ki a bicikliseknek felállított bóják miatt. Elmondta, hogy a bóják csak akadályozzák a mentőautók parkolását, jóval messzebb kell megállniuk, miközben akár sürgős esethez riasztják őket. Győrfi Pál rámutatott, ha a mentősök munkáját nehezítik, azzal a betegek ellátását veszélyeztetik.

A fővárosi vezetésnek azonban érdemi válaszra sem futotta. Karácsony Gergely kabinetfőnöke szerint ugyanis a mentőszolgálatot kizárólag azért zavarják a bóják, mert azt a mostani városvezetés helyezte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!