2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 11:00

Belföld

A bíróval is összeveszett az egyik rendőr vádlott

Összeveszett a bíróval az egyik rendőr vádlott a 2006-os véres utcai tömegoszlatások miatt indult per tárgyalásán. Majoros Zoltán a keresztkérdéseket kérte ki magának. A volt műveletirányító felettesére, Gergényi Péter egykori budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettesére tett terhelő vallomást.

Többször is Gergényi Péter egykori budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettesére, Lapid Lajosra és Szabadfi Árpád országos főkapitány-helyettesre hivatkozott bírósági kihallgatásán Majoros Zoltán. Azt mondta: ők adtak parancsokat neki. Az ötödrendű vádlott szerint a tévészékház ostrománál a vízágyú bevetésére is a volt BRFK-s tábornok utasította. „Neki erre nem volt jogosultsága, a vízágyú kirendelésére, erre jogosultsággal rendelkezett az országos rendőrfőkapitány, a helyettese és a REBISZ parancsnoka” – fogalmazott az ötödrendű vádlott. Majoros szerint Lapid Lajos nemcsak itt hibázott és lépte túl hatáskörét, hanem akkor is, amikor védőfelszerelés nélkül küldte az MTV-székházhoz az úgynevezett Baranya századot. Majoros a hatórás kihallgatás felénél a bíróval is összeveszett, azt mondta: a keresztkérdésekkel kiforgatják a szavait.

Majoros Zoltán ezután megtagadta a vallomástételt. A bíró így gyanúsítotti vallomásából idézett. Ebből az is kiderült, hogy a volt műveleti irányító már 2006. szeptember 18-án elrendelte a gumilövedékek kilövéséhez szükséges vadászpuskák bevetését, de ezeket csak a következő napokban használták a rendőrök. Majoros védője azt mondta: ügyfele szerint több ember nem ül a vádlottak padján, de hogy pontosan kikre gondolt, azt nem árulta el.

A rendőr vádlott a tárgyaláson több dologra ugyanakkor nem emlékezett: arra sem tudott válaszolni, hogy ki adott utasítást a lovas rohamra 2006 október 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Balatonalmádi, a békés kikötő + videó

Balatonalmádi, a békés kikötő + videó

Balatonalmádiba le kell hívni az embereket, hiszen a város a tavalyi évhez hasonlóan idén is számos programmal készül. Fabó Péter Balatonalmádi polgármestee és Borsné Simon Györgyi képviselőjelölt volt a Napindító vendége. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!