2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

A bíróság jogerőre emelte Hadházy Ákos büntetését

Nem ússza meg a kordonbontás miatt kiszabott pénzbüntetést Hadházy Ákos, a bíróság végzése alapján jogerőssé vált, hogy százezer forintos büntetést kell fizetnie a volt LMP-s politikusnak – értesült a Magyar Nemzet. A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) ezzel a döntéssel a rendőrségnek adott igazat.

  • A bíróság jogerőre emelte Hadházy Ákos büntetését

Már a bíróság is megállapította, hogy százezer forintos pénzbüntetést kell fizetnie Hadházy Ákosnak a karmelitánál májusban történt kordonbontás miatt – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság október 20-án hozott végleges végzést azt követően, hogy a rendőrség gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési eljárást indított és megállapította, hogy Hadházy volt a jogellenes tüntetés szervezője. Emiatt szabtak ki a képviselőre százötvenezer forintos büntetést, amit a bíróság ötvenezer forinttal csökkentett. A lap megkereste a Fővárosi Törvényszéket is, ők pedig megerősítették, hogy a PKKB valóban pénzbírságot szabott ki az ügyben.

A történtek előzménye, hogy Hadházy és több momentumos politikus május 9-én a párt szimpatizánsaival együtt már sokadszorra vonult a karmelita elé. A tüntetők ott újra lebontották a kolostor körül felállított kordonokat.

A negyven-ötven fős csapat az Európa-nap alkalmából uniós zászlóval vonult a helyszínre, majd a kordonok lebontása után azokon ülve igyekeztek megakadályozni, hogy ne lehessen a kordonokat helyreállítani. A rendőrség ezután indított eljárást.

Hadházy korábban maga is írt arról, hogy a rendőrség háromszázezer forintra büntette meg, több tüntetés szervezése miatt. Ezek közül egyelőre a fenti ügy került bíróság elé, de a képviselő nem lehet túlságosan elégedett a döntéssel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!