2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A Balatonnál elsőként Siófokon érhető el az 5G mobilhálózat

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációja chatbot funkcióval bővült, ami gyorsabb és hatékonyabb segítséget nyújt, emellett az elsősegélynyújtást is támogatja. A Vodafone bekapcsolta siófoki 5G bázisállomásait, így mostantól a városban elérhető a Vodafone 5G szolgáltatása - jelentették be a szervezetek képviselői csütörtöki közös sajtótájékoztatójukon Balatonfüreden.

  • A Balatonnál elsőként Siófokon érhető el az 5G mobilhálózat

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta: jelenleg már az üzleti és a mesterséges intelligencia elemeit is használják az életmentés számos területén, köztük a Vodafone Magyarország Alapítvánnyal idén januárban elindított ÉletMentő applikációhoz is. Az alkalmazást az indulása óta már mintegy 500 ezren töltötték le, és közel 2500 segélyhívás az appon érkezett a mentésirányítókhoz - ismertette.

Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese, az igazgatóság alelnöke arról számolt be, hogy bekapcsolták siófoki bázisállomásaikon az 5G szolgáltatást, így a városban mostantól elérhető az újgenerációs mobilhálózat az arra alkalmas készülékeken. Hozzátette: a vállalat kiemelten kezeli a balatoni régiót, az utóbbi években folyamatosan fejlesztették a hálózatot a térségben. A terveik szerint az 5G előnyeit szeptembertől a teljes balatoni térség megtapasztalhatja, az itteni bázisállomásaikat addig felkészítik a 700 megahertzes (MHz) sáv fogadására.

Budai J. Gergő, elmondta: a siófoki állomások már a márciusi 5G frekvencia aukción elnyert 3500 MHz-es frekvenciasávot használják. A Vodafone Balaton körül lévő bázisállomásainak fejlesztésével a tó és a partvonal egészén elérhető lesz az 5G szolgáltatás az arra alkalmas készülékekkel. A tervek szerint szeptember elejétől lesz elérhető a 700 MHz-n futó 5G szolgáltatás, amikor az NMHH elérhetővé teszi a Vodafone számára is a 700MHz-es sávot.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) elnöke kitért arra, hogy az ÉletMentő applikáció a Balaton környékén élőket és ott nyaralókat is segíti: ahogy eddig is, a Balaton környékéről beérkező segélyhívásoknál szükség esetén riasztják a vízimentőket is. Hozzátette: a vízimentők sürgősségi betegellátásra szakosodott egységei az idei évtől hatékonyabban tudják ellátni feladataikat, mivel az OMSZ által biztosított tabletekkel bekapcsolódtak a digitális mentési rendszerbe. Nagy örömnek nevezte, hogy az OMSZ a korábbinál profibb és gyorsabb kommunikációt alkalmaz, valamint a bajbajutottak gyorsabban és konkrétabban tudnak segítséget kérni az ÉletMentő applikáció segítségével. Ezzel a vízimentők munkája is hatékonyabbá válik - jelezte Bagyó Sándor.

A Vodafone 22 országban működtet mobil és vezetékes hálózatokat, és további 48 országban rendelkezik partnerhálózatokkal. 2020. március 31-i állapot szerint több mint 300 millió mobil ügyfelük van, köztük Európában több mint 25 millió vezetékes szélessávú szolgáltatást igénybe vevő ügyfél, valamint 22 millió TV ügyfél.

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!