2024. 06. 27. Csütörtök László napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Lélektáncosok – A Bozsik Yvette Társulat 30 éve 11:00

Belföld

A balatoni strandok hosszabbított nyitvatartást terveznek + videó

Ebben a hőségben, aki csak teheti, már a vízparton van. A Balatonnál hűsölők azonban nem csak hideg üdítőt vagy sört kapnak, de forró lángost vagy hekket is. A büfékben a tűzhely mellett pedig még nehezebb elviselni a kánikulát.

  • A balatoni strandok hosszabbított nyitvatartást terveznek + videó

Benkő-Benczőr Balázs, üzemeltető, tulajdonos, Tokhal vonóval: "A helyzet az az, hogy irgalmatlan mennyiségű ventilátorral van ellátva ez a konyha pontosan emiatt. Mindenki azt hiszi, hogy olyan rendkívül könnyű balatoni vendéglátósnak lenni. A helyzet az az, hogy mindenkinek javaslom, hogy aki fogyókúrázni szeretne álljon be egy picit egy ilyen konyhára és ledob egy nyár alatt olyan 10-15 kilót az biztos."

Már hétközben is sokan a Balatont választották a hőségben. A legmelegebb órákban a 37 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet.

Dudás Magdolna: "Főleg árnyékba vonulunk, mi meg már plána, védjük a bőrünket, bekenjük magunkat mindenféle fényvédővel és majd csak ha meleg lesz a víz vagy estefelé akkor fogunk egy jót úszni vagy fürödni."

A hőség az egészséges szervezetet megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek. Ezért is fontos, hogy minél több fás, árnyas terület legyen.

Némethné Szabó Magdolna, turisztikai referens, Balatonszárszó: "Természetesen más dolgokkal is készülünk, amikor nagyon nagy a hőség. Egyrészt hosszabbított nyitva tartással vagyunk nyitva, este 9-kor is bejöhetnek a vendégek egy kicsit hűsölni, illetve a bejáratnál, ha a vendégek nem hoztak magukkal napolajat, akkor bizony adunk nekik azt is."

Emellett a hangosbemondóban is figyelmeztetik a vendégeket, hogy vigyázzanak magukra és egymásra a hőségben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napiindító – Cégek százait érintő határidő jár le június végén + viideó

Napiindító – Cégek százait érintő határidő jár le június végén + viideó

A Napindító vendége Bor Olivér kiberbiztonsági és kommunikációs szakértő, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága munkatársa volt, akivel arról folyt a beszélgetés, hogy már csak alig pár napjuk maradt a NIS2 szabályozásban érintett vállalatoknak arra, hogy a nyilvántartásba vételi kötelezettségüknek eleget tegyenek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony Gergelynél nem gond a feddhetetlenség hiánya

Karácsony Gergelynél nem gond a feddhetetlenség hiánya

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy hívja vissza a BKK felügyelőbizottságából a korrupciógyanúba keveredett Czeglédy Gergőt, a III. kerület alpolgármesterét.
A nap kérdése

A nap kérdése

Ki mondta? „Nem megyek ki Brüsszelbe, ezt megígérhetem.”
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!