2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

A Balaton közepén köszöntötték az idei kétmilliomodik utast

A szerencsés utas a Széchenyi komp fedélzetén utazott Szántódról Tihanyba. Utoljára 15 évvel ezelőtt vették ennyien igénybe a Bahart járatait.

  • A Balaton közepén köszöntötték az idei kétmilliomodik utast

Már téli menetrend szerint járnak a kompok Szántód és Tihany között a Balatonon. A személyhajókra ebben a szezonban 750 ezren szálltak fel, míg a kompokat – tavalyhoz képest 10 százalékkal többen – 1 millió 250 ezren vették eddig igénybe. A séta- és programhajók népszerűsége pedig 19 százalékos utasszám növekedést eredményezett.

„Én azt gondolom, hogy benne van a Balaton általános felfutása, hiszen látszik a turizmus nagyon szép adatokat produkál az elmúlt években itt a régióban, de azt gondolom, hogy ez önmagában kevés lenne. Tehát minden helyi szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a megfelelő marketing munkával minél több vendéget, utast csábítson magához, mi törekedtünk rá, elég masszív marketingtevékenységet folytattunk ebben az évben” – nyilatkozta Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A hajózási társaság utasainak száma idén elérte a kétmilliót. A nyeremény pedig egy Bahart-kártya 100 ezer forint értékben. A szerencsés nyertes Szentbalázsról, Kaposvár mellől érkezett.

„Alkalmanként szoktunk kompozni, nyáron kicsit többet, amikor kirándulgatunk is, most éppen Balatonfüredre tartunk az anyukámmal a Szívkórházba, és nagyon jó, hogy ez így van, mert ugye meg kellene kerülnünk az egész Balatont, és az sokkal meghosszabbítaná így, nagyon jó, szeretjük, úgyhogy járunk vele, amikor csak tehetjük” – mesélte Vajda Rita.

A személyhajózás október 23-án véget ért, már csak a kompok járnak. Az átkelőhajókat egész évben igénybe lehet venni. Csak akkor állítják le a közlekedést, ha 10 centiméternél vastagabb jégréteg alakul ki a tavon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Macron elnök bejelentése aggodalomra ad okot

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Macron elnök bejelentése aggodalomra ad okot

Aggodalomra ad okot Macron elnök bejelentése, ezért is nagyon fontos, hogy Magyarország fenntartsa álláspontját: nem küld fegyvert Ukrajnába, ragaszkodik a tűzszünethez és a béketárgyalások mielőbbi megkezdésére szólítja fel a harcoló feleket – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a véderő-, katonai és légügyi attaséknak tartott értekezleten kedden Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!