2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Niedermüller utcára teszi a Heti TV-t

  • Niedermüller utcára teszi a Heti TV-t

Niedermüller Péterék utcára teszik Európa egyetlen zsidó televízióját. Nem nyert ugyanis a Wesselényi utcában található ingatlanra kiírt pályázaton a Heti TV.

A tendert annak ellenére veszítette el a médium, hogy ők kínálták a legmagasabb összeget.

Az Informátornak Breuer Péter a televízió tulajdonosa elmondta: a kilakoltatásnak köze lehet ahhoz, hogy az ellenzéki összefogás részét képező szélsőséges pártokat nem engedte be a Heti TV-be.

A kerület DK-s polgármestere pénzhiányra hivatkozva megpályáztatta az ingatlan használati jogát. A Heti TV is elindult a tenderen, de nem nyertek.

Az Informátornak nyilatkozó Breuer Péter, a televízió tulajdonosa elmondta: ők kínálták a legmagasabb összeget az ingatlanért.

Breuer Péter szerint a kilakoltatásnak köze lehet ahhoz, hogy az ellenzéki összefogás részét képező szélsőséges pártokat nem engedte be a Heti TV-be.

A TV tulajdonosa hozzátette: a baloldal bármire képes. Szerinte ezt támasztja alá az is, hogy az összefogás során egy platformra kerültek azok az ellenzéki erők, akik egykor tiltakoztak a Jobbik listázása ellen.

Nem csak a Heti TV-nek adott otthont a Wesselényi utcai ingatlan. Ott próbál ugyanis a világon egyedülálló Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar is. Ám ők csak a sajtóból tudták meg, hogy költözniük kell.

Az együttes elnöke híradónknak elmondta: sikerült beszélnie a kerület DK-s polgármesterével, aki nem adott megnyugtató választ. Niedermüller Péter azt közölte velük: el kell hagyniuk az épületet és csak akkor maradhatnak, ha az új bérlő ezt megengedi nekik.

Erzsébetváros önkormányzata hivatalos oldalán azt közölte: a pályázatok elbírálásánál fontos szempont volt, hogy a felvázolt tervek mennyiben szolgálják a kerület lakóinak érdekeit.

A témával részletesebben foglalkozik a HírTV Informátor című oknyomozó műsora pénteken 20.30-tól.

KAPCSOLÓDÓ: 

Breuer Péter: Niedermüller Péterék mindenre képesek

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!