2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023 15:30

Belföld

9,5-ös erősségű földrengés pusztított, volt dolga a Hunornak

Szerencsére nem egy valódi katasztrófa miatt kellett beavatkozniuk a szakembereknek Hajdúszoboszlón, ahol a hivatásos és az önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek tartanak háromnapos gyakorlatot. Szombaton egy szimulált földrengés helyszínén kellett a sérülteket felkutatni és kimenteni a romok alól.

Kötélen húzták fel a keresőkutyát és gazdáját a megrongálódott épület tetejére. Ezután elindult a kutatás a túlélők után. A képzeletbeli Hunoriában hatalmas károkat okozott a földrengés, több ház összedőlt, az infrastruktúra megsemmisült, a romok alatt emberek voltak – a romváros úgy lett kialakítva, hogy egy, a Richter-skála szerinti 9,5-ös erősségű földrengés hatásait szimulálta.

A felborult 40 tonnás vasúti kocsit is a talpára kellett állítani, ketten szorultak alá. A nemzeti mentőcsoportok országos gyakorlatát minden évben megrendezik. Hajdúszoboszlón a Hunor hivatásos és a Huszár önkéntes katasztrófavédelmi szervezet újoncai dolgoztak együtt tapasztalt társaikkal. Még éjszaka is a sérültek felkutatását és kimentését gyakorolják. „Az újoncokkal összesen 147 fővel rendelkezik a Hunor, és ezáltal bármikor bevethető belföldön, külföldön, 24 órás műveleti idővel” – árulta el Jaczkovics Péter, a Hunor Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet tűzoltó alezredese.

A programra még Svédországból és Kínából is érkeztek megfigyelők. Az akcióban majdnem 270-en vesznek részt, a speciális mentők mellett többek között a polgári védelem és a közműszolgáltatók szakemberei is együtt dolgoznak vasárnapig Hajdúszoboszlón.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!