2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

70 éves a Csepel Autógyár

Veteránok, teherkocsik, tűzoltóautók és hadi járművek is felsorakoztak a Csepel Autógyár 70. születésnapján. Szigetszentmiklós polgármestere szerint a hagyományokat tovább kell adni, amire jó lehetőség az autógyári nap.

  • 70 éves a Csepel Autógyár

Több százan látogattak el a szigetszentmiklósi Csepel Autógyári Napra. A hetvenéves múlttal rendelkező üzemterületen a gyártmánymúzeum állandó kiállítása mellett veteránokat, teherkocsikat, tűzoltóautókat és hadi járműveket is meg lehetett nézni.

„Ápolnunk kell a hagyományainkat, de azokat tovább is kell adni. És egy ilyen rendezvény mindkettőre lehetőséget ad. Megemlékezünk a közelmúltunkról, és igyekszünk átadni a gyermekeinknek, a jövő nemzedéknek, hogy tudják, hogy mi is történt itt a háború után.”

- mondta Szabó József, Szigetszentmiklós polgármestere.

Az ország legnagyobb járműgyára 1949-ben nyitotta meg kapuit. A rendezvényen kiállított darabok is itt készültek.

Az esemény egyik szervezője elmondta: több olyan ember is segítségükre volt a szervezésben, aki korábban az autógyárban dolgozott.

Az egykor autógyárként üzemelő területen ma már ipari park működik, ugyanakkor a közelmúlt hagyományait és értékeit a Csepel Gyártmánymúzeumban őrzik, amely az év egészében látogatható.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Magyarország egyedül képviseli azt az álláspontot, hogy a békéhez vezető egyetlen út a tűzszünet és a béketárgyalások - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!