2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

500 ezer allergiást szívat meg Karácsony Gergely!

Prüszkölni való méhlegelők, koccintásra csábító nyári fröccshoroszkóp és Prada vezért megbabonázó magyar bőrtáskák – ezekről is olvashat a legújabb Ripost7-ben.

  • 500 ezer allergiást szívat meg Karácsony Gergely!

Ripost7 – Mindent kitalálnak Karácsonyék, hogy ne kelljen nyírni a füvet…

„Egy igazi, virágos méhlegelő még segítene is az allergiásokon, de helyette ez a budapesti gaztenger nagyon durva” – mondja Szabó Olivér méhész a  Ripost7 riporterének, hozzátéve: a méhlegelőknek szánt magkeverékek nem allergének. Szemben a lósóskával, az útifűvel és a pázsitfűfélékkel, nemsokára pedig a parlagfűvel, ami felveri ezeket a gondozatlan területeket.

A makói méhész tudja, miről beszél: neki is van saját méhlegelője, de ehhez olyan magkeveréket használ, amiben 44 féle növény van. De ahol csak zöld van, tarack vagy parlagfű, oda a méhek és beporzók nem mennek, hiszen nincs táplálékuk.

Nagy nyári fröccshoroszkóp – erre koccintunk!

A csillagjegyek hatással vannak a személyiség fejlődésére, az ízlés kialakulására, sőt az ízlelőbimbókra is. Így a kulináris élvezetek összefüggnek a különböző csillagjegyekkel, tehát a borválasztásra szintén hatással lehet, hogy mikor születtünk.

A borok ízvilága rendkívül összetett, csakúgy, mint az ember személyisége és stílusa. Vannak nehéz, karakteres jegyek, és vannak könnyed, friss változatok. Ez a sokszínűség jellemző a személyiségjegyekre is, így figyelembe véve az egyes csillagjegyek jellemvonásait és a borfajták karakterjegyeit, mutatjuk az egyértelműen összeillő párosokat.

S hogy melyik csillagjegy milyen nedűt tölt a poharába

Steixner István bőrműves meghódította a világot. 27 év alatt több mint 10 ezer megrendelése volt, ezek mindegyikét kézzel készítette. 46 országban vannak munkái, Fokvárostól kezdve Ausztrálián át Kanadáig. Még Indiában, Japánban és az összes európai országban is használják és viselik portékáit. Fesztiválokon, kézműves vásárokon árulta portékáit, akkor még nem gondolta, hogy egyszer a Prada vezérigazgatója is az ő táskáit választja.

„Patrizio Bertelli, a híres divatház, a Prada vezérigazgatója, az olasz milliárdos divattervező és üzletasszony Miuccia Prada férje is betoppant hozzám, és vásárolt tőlem a feleségének három táskát” – árulta el a Ripost7-nek Steixner István.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Máté Krisztián/Ripost

Ripost

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!