2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Belföld

47 millióért tartottak lakógyűléseket a Karácsony Gergely „mintaházába” költözőknek

Újabb botrány Karácsony Gergely zuglói „mintaháza” körül: 47 millióért tartottak lakógyűléseket - ezt írja a a Metropol.

  • 47 millióért tartottak lakógyűléseket a Karácsony Gergely „mintaházába” költözőknek

 A lap szerint egy Soros György-közeli szervezet végezte az ökoház lakóinak összekovácsolását. A zuglói Fidesz elnöke szerint az elköltött, több mint 700 millió forint valószínüleg a Párbeszédhez köthető szereplőkhöz vándoroltak.

Az E-Co Housing nevet viselő projektre Zugló önkormányzata még 2018-ban pályázott és nyert is 1,5 milliárd forintot az Európai Bizottságtól, eredetileg egy 25-30 önkormányzati bérlakásból álló, alacsony energiafelhasználású társasház felépítésére. Az önkormányzat egy Gizella úti, üresen álló önkormányzati telket jelölt ki, ám az építkezés itt sosem kezdődött el.

A zuglói önkormányzat később a pályázat módosítását kezdeményezte. Ekkor bejelentették, hogy egy már meglévő, rossz állapotú önkormányzati társasházat újítanak fel a Mexikói úton.

A Metropol szellőztette meg, hogy az összegből 47 millió forintot a jövőbeli lakóközösség mentóralására fordítottak. Akiknek, ahogy fogalmaztak a lakóközösség-építés megalapozása valamint, fenntartható életstílus alapjainak kidolgozása volt az pedig nem más, mint egy Soros György által is támogatott szervezet, a HABITAT for Humanity Magyarország.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!