2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

460 új kerékpárt kaptak a polgárőrök

460 kerékpárt adományozott a rendőrség az Országos Polgárőr Szövetségnek. A szervezet elnöke szerint az új járművekkel hatékonyabban tudnak majd járőrözni. A fejlesztés 37,5 millió forintba került.

Az országos rendőrfőkapitány személyesen adta át az egyik kerékpárt a Budaörsi Polgárőr Közhasznú Egyesület tagjának. A rendőrség országos baleset-megelőzési bizottsága összesen 460 fehér, felirattal ellátott új biciklit adományozott a polgárőrségnek.

„A polgárőrök által teljesített közterületi szolgálat mobilitását szeretnénk ezzel növelni. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság ebben az évben már második alkalommal ennek a programnak a kiteljesítését, szélesítését” – mondta Papp Károly országos rendőrkapitány.

Az új kerékpárokat arányosan osztják el a megyei szövetségek között, de a Balaton környékén több biciklis polgárőr dolgozhat majd jövőre.

A polgárőrszövetség elnöke hangsúlyozta: a mostani 37,5 millió forintos fejlesztéssel 800-ra nőtt a kerékpárjaik száma, és ez jelentősen megkönnyíti a járőrözést. „Sokkal nagyobb területet tudnak ellenőrzés alatt tartani, és ha, ne adj Isten, valahol reagálásra van szükség vagy bejelentés érkezik, és a rendőrség nem tud reagálni, akkor a kerékpáros polgárőrjárőr gyorsabban a helyszínre tud érni és segítséget tud adni” – fogalmazott Túrós András.

Az átadási ünnepségen bejelentették azt is, hogy a rendőrség jövő tavasszal 30 motorkerékpárt adományoz a polgárőrségnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!