2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954. 10:55

Belföld

40 milliárd forintból hoznak létre új erdőterületeket

Több mint 100 program, vezetett túrák és tudományos konferenciák várták az érdeklődőket a hétvégén záruló "Erdők hete" keretében. Magyarországon a következő években jelentős erdőtelepítési program kezdődik: az állami erdészetek és a magán erdőgazdálkodók együttesen 40 milliárd forintból hoznak létre új erdőterületeket.

  • 40 milliárd forintból hoznak létre új erdőterületeket

Magyarországon egyre nő az erdőterületek nagysága, a következő években 22 százalékról 25 százalék fölé emelkedik az erdősültség. Az erdészek ahol lehet, természetes úton, a fák saját szaporítóanyagát használják az erdősítéseknél, mert az állományok így jobban ellen tudnak állni a klímaváltozás káros hatásainak.

"Ha egy állományt a saját genetikai készletéből újítunk föl, akkor ebből a genetikai készletből ki fognak válogatódni majd azok az egyedek, amik a megváltozott körülményekhez is jobban alkalmazkodnak."

- mondta Czanka Gábor, az Ipoly Erdő Zrt. Nyugat-Cserháti Erdészetének erdészetvezetője.

A magyar erdőkben folyamatosak az úgynevezett közjóléti fejlesztések is. A turistaösvények mentén pihenők és kilátók épülnek. A helyben gazdálkodó állami erdőtársaság építette például ezt a játszóteret a Nógrád megyei Kétbodonyban. A felépült közjóléti létesítmények karbantartását is az erdészek végzik.

"Ilyen például az Ipoly Erdő Zrt. területén most nemrégiben épült Prónay Kilátó környezetének a karbantartása, a turista pihenőnek a karbantartása, és ennek a játszótérnek is a gondozásához, parkosításához is majd gondolom, hogy hozzá fogunk járulni, hogy még szebbé tudjuk tenni."

- jegyezte meg Bálint István, kerületvezető erdész.

A magyar erdőkben zajló munkára a következő években kiemelten figyel a kormány: több mint százmilliárd forint jut majd fejlesztésekre.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tizenkilenc éve árulta el Gyurcsány a magyarokat

Tizenkilenc éve árulta el Gyurcsány a magyarokat

Tizenkilenc évvel ezelőtt a Gyurcsány-féle baloldal aljas módon elárulta a határon túli magyarokat, amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a külhoni magyarság ellen kampányolt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!