2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

2,2 milliós fizetése van, de eljátssza a parizerevő kisembert Jakab Péter

A Gyurcsány-színház szerepleosztása: a Jobbik-vezér viszi a keményeket mondó kisember szerepét, közben a DK elnöke a megbékélés hangjaként elkezd középre húzni. A felvett pózt azonban árnyalja, hogy Jakab a politikai elit tagjaként havi 2,2 milliót keres, közpénzből bérelnek neki lakást, többmilliós autót, és sofőr furikázza - írja a Mandiner.

A jelek szerint Jakab Péter Jobbik-elnök ráment az egyszerű kisember szerepére. A miniszterelnökkel, illetve a kormánypárti politikusokkal rendre vállalhatatlan stílusban beszélő, szokatlan parlamenti performanszairól is ismert ellenzéki honatya a napokban a Facebook-on kiflivel, parizerrel és piros arannyal pózolt, majd miután ezt többen szóvá tették, rátett még egy lapáttal: margarinos kenyérrel ismételte meg a „mutatványt”. Egyúttal üzent a „fideszes úrigyerekeknek”, mondván, a „jachtos partik után hasznos lenne megismerkedni a valósággal is”.

Csakhogy a Jobbik egykor „zsidózó” vicceken nevetgélő, a gárdamellényt bőrkabátra cserélő, s immár Gyurcsány Ferenccel is összefogó elnöke

korántsem szorul rá, hogy ilyen szerényen éljen. Sőt.

Frakcióvezetőként ugyanis jelen állás szerint bruttó 2 206 800 forint a bére. Vagyonnyilatkozata szerint felerészben tulajdonosa egy miskolci családi háznak, van több mint 4 millió forintnyi megtakarítása, a parlament pedig Budapesten, Miskolcon és Ózdon is bérel neki irodát.

Míg Gyurcsány Ferenc a szeretet nyelvéről beszél, s egyre óvatosabban fogalmaz, vagyis mintha már a politikai középnek játszana, addig Jakab a keményeket mondó, a kormányfőnek az országgyűlési patkóban krumplit és tésztát vivő kisember pozícióját vette fel. Csakhogy forrásaink szerint

ez a habitus korántsem jellemző a miskolci politikusra, felvett szerepről van szó.

Ráadásul a „kisemberséget” tovább árnyalja, hogy személyesen írt alá autóbérleti szerződéseket frakciója számára a Porsche Hungária Kereskedelmi Zrt.-vel.

Vagyonnyilatkozata szerint ugyan papíron nincs saját autója, ám korlátlan benzinkártyát az erre igényt tartó képviselőkhöz hasonlóan ő is kapott. Hétfőn egy Skoda Octaviával karambolozott, az erről szóló Facebook-posztjában azt írta, ritkán adja ki a kormányt a kezei közül, „most útban a Parlament felé mégis megtettem”. Ez alighanem arra utal, hogy a „parizerező” képviselőt olykor sofőr furikázza. Bár Jakabnak közpénzen bérli az autót az általa vezetett Jobbik-frakció, egy új Octavia ára 7 millió forintnál kezdődik.

A Mandiner összesítése szerint egyébként a tizenhét fősre apadt frakció

tavaly összesen több mint 13 millió forintot költött, illetve kapott ilyen célra,

s már az idén is megrendeltek több mint 6 millió forint értékben ilyen szolgáltatást. Az általunk megismert parlamenti szerződések szerint legutóbb 2018-ban kötött az Országgyűlés hivatala Jakabnak lakásbérleti szerződést, határozatlan időre, havi 162 ezer forintos összegben, alighanem a fővárosi tartózkodások megkönnyítése érdekében.

A Jobbik-csoport úgynevezett működési kerete egyébként 2020-ban összesen mintegy 226 millió volt, míg az ellátási keret 119 milliót tett ki. Bár társadalmi támogatottságuk függvényében vannak ennél szerényebb és bőségesebb támogatással gazdálkodó képviselőcsoportok is, viszont a jelek szerint csak Jakab Péter próbálja meg azt a látszatot kelteni, hogy a frakcióvezetői fizetésből és az egyéb juttatásokból csupán parizerre és kiflire futja.

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: A Balkánt integrálni kell az EU-ba

A Balkán Európa szerves része - hangsúlyozta a kormányfő a Délklet-európai Országok parlamenti elnökeinek 10. konferenciáján. 2021. szeptember 24.

Novák Katalin: Ne kelljen választani munka és család között!

Olyan támogatásokkal segítik az embereket, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy akár már fiatalon is több gyermeket tudjanak vállalni. 2021. szeptember 24.

Katymárnál tartóztattak fel határsértőket

A csoport tagjai jogellenesen jutottak be az ország területére. 2021. szeptember 24.

Legfrisebb híreink

Éber figyelem, gyors segítség

Szomszédok jelezték a rendőrségen, hogy girincsi ismerősük egy ideje nem ad életjelet magáról, feletételezhető, hogy baj történt az idős nővel.

Rajtaütés

A budaörsi rendőrök elfogták azt a 25 éves férfit, aki a gyanú szerint Zsámbékon kábítószer értékesítésével foglalatoskodott.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!