2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

17 éve történt gyilkosság is előkerülhet a botrányos ügyben?

A Népszava kedden írta meg, hogy újra elővehetnek egy 17 évvel ezelőtti rendőrgyilkosságot a Hajógyári-szigeten elkövetett emberölések kapcsán. Azonban a főügyészségnél egyelőre nincsen ilyen ügy.

Újra elővehetnek egy 17 évvel ezelőtti rendőrgyilkossági ügyet a Hajógyári-szigeten elkövetett emberölésekkel összefüggésben – tudta meg a Népszava. A lap azt írja: Szabó Jánost, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ifjúságvédelmi nyomozóját 1995 júliusában feltételezhetően fejbe lőtték, holttestét pedig a Dunába dobták.

A helyszíni szemle ennek ellenére fulladásos halált állapított meg és a nyomozást másfél évvel később lezárták. Szabó János egyébként kábítószeres ügyekkel foglalkozott, több drogterjesztőt leleplezett. A lap azt írja, emberölés esetén 20 év az elévülés, így még folytatható az eljárás.

A nyomozás újraindítását a Központi Nyomozó Főügyészségnek kell elrendelnie, de szóvivőjük a Hír TV-nek azt mondta: náluk egyelőre nincs ilyen ügy.

A rendőrség nemrégiben  három eltűnt vagy a Dunában holtan talált fiatal dossziéját porolta le a rendőri korrupciós üggyel összefüggésben. A rendőrség július 27-én vett őrizetbe két férfit a Hajógyári-szigetnél tavaly decemberben vízbe fulladt fiatalember halála ügyében. Másnap a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott V. László vállalkozó külföldre menekített. A Hajógyári-sziget több szórakozóhelyének tulajdonosa ellen már üzletszerű kéjelgés gyanúja miatt is nyomoznak.

A vagyontalan mulatókirály

Lapértesülések szerint nem tudták eddig zár alá venni a hatóságok a rendőrségi korrupciós botrányban bűnszervezet vezetésével gyanúsított V. László vagyontárgyait, mert azok a családtagjai nevén vannak. A Magyar Nemzet úgy tudja, az évek óta hatályos jogszabályok erre lehetőséget adnak a fenti esetben is, a nyomozók jelenleg az értékek lefoglalásának jogi hátterét készítik elő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!