2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A moszkvai fogoly - Bethlen István 03:00

Belföld

16 évet is kaphat Páva Zsolt lányának támadója

Erkölcsi okokra hivatkozva rendeltek el zárt tárgyalást Ny. Zoltán ügyében. A férfinak nemi erőszakért és más bűncselekményekért is felelnie kell a Kaposvári Törvényszék előtt. Ny. Zoltán a vád szerint tavasszal megtámadta és kirabolta a pécsi polgármester lányát. A 23 éves lányt kórházba kellett vinni, Ny. Zoltán tíz nappal később önként feladta magát.

A bíróság a sértett jogi képviselőjének kérésének helyt adott és zárt tárgyalást rendelt el. Az indítvánnyal az ügyész is egyetértett. „Erkölcsi okból, tekintettel arra, hogy az eljárás tárgyát képező több mozzanatú cselekmények tisztázása során olyan tények vizsgálatára kerül sor, amelyek közvetlenül és nagymértékben érintik az emberi méltóságot, és erre tekintettel etikai erkölcsi okokból a nyilvánosság kizárása indokolt” – közölte Tarr József, a Kaposvári Járásbíróság bírója.

A kizárás az eljárás teljes egészére vonatkozik, a sajtó legközelebb csak az ítélet kihirdetésén lehet jelent a teremben. Várhatóan akkor is csak a rendelkező rész lesz nyilvános, az indoklás nem. A Kaposvári Törvényszék szóvivője annyit azonban elmondott, pontosan mivel vádolják a pécsi polgármester lányának támadóját. „Erőszakos közösülés bűntette, kifosztás büntette, testi sértés bűntette, illetve személyi szabadság megsértésének büntette, tehát négy bűncselekménnyel vádolja, ez csak a vád” – közölte Vadócz Attila.

Ny. Zoltánnak már volt hasonló bűncselekménye, így akár 16 év börtönt is kaphat. A tárgyalás előtt a vádlott jogi képviselője azt mondta: a jogerős ítéletig védencét is megilleti az ártatlanság vélelme. „Védencem mellett ami van, hogy amit tényleg elkövetett, azt beismeri. A nyomozóhatósággal együttműködött. Egyéb részletekre kiterjedően pedig védencem megtiltotta, legalábbis eddig, hogy nyilatkozatot tegyek” – mondta Biró Péter kirendelt védő.

A sértettet szerdán hallgatta volna meg a bíróság, de ő ügyvédjén keresztül kimentette magát. A tárgyalás csütörtökön folytatódik, de ítélet nem várható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!