2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

150 millióból élesztik fel a leszakadt városrészt

150 millióból zárkóztatnák fel Pécs legelmaradottabb városrészét, a György-telepet. Az uniós forrásból megvalósuló pályázat megvalósításában a városvezetés mellett a katolikus egyházmegye és több civil szervezet is részt vesz.

György-telep Pécs legjobban leszakadt keleti városrésze. Lakói mélyszegénységben élnek, a házaik elhanyagoltak, a munkanélküliség majdnem százszázalékos.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat évek óta működtet György-telepen egy központot, amelynek munkatársai az itt élők felzárkóztatásával foglalkoznak. Orsós Anita szociális munkásként foglakozik a telepen élők dolgaival. A szeretetszolgálat munkatársa szerint itt nagyon sok olyan dolog van, ami nem csupán emberi munkát, hanem anyagi hátteret is igényel.

A „Benned a létra” elnevezésű uniós pályázattal a következő két évben 150 millió forint érkezhet ide. A projekt egyik legfontosabb része, hogy különböző tanfolyamokat tartanak majd az itt élőknek. Például erdei munkákra, valamint kőművesnek és szobafestőnek képzik majd őket.

A program keretében családsegítők is munkába állnak, és természetesen néhány épület felújítására is jut majd a pénzből. Az egykori Bányász mozi lehet a városrész központja, egyfajta modern közösségi ház. Páva Zsolt polgármester közlése szerint azok a kollégák, akik folyamatosan itt lesznek, az itt élők ügyes-bajos dolgait segítik majd, hogy megoldást nyújtsanak nekik.

A kétéves pályázati időszak alatt azonban a résztvevők semmit nem kapnak készen. Minden egyes építkezésben és a közösségi programokban is személyesen részt kell venniük.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint véget kell vetni a Soros-finanszírozásnak a magyar baloldalon?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!