2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Bayer show 00:05

Belföld

140 millióval károsította meg az FKF-et

Vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség a Fővárosi Közterület-fenntartó egyik beszállítója elleni nyomozást. Az útszóró sót szállító cég ügyvezetője a gyanú szerint 140 millió forinttal csapta be az önkormányzati társaságot.

Vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség a Fővárosi Közterület-fenntartó egyik beszállítója elleni nyomozást. A cég ügyvezetőjét csalásért és magánokirat-hamisításért állíthatják bíróság elé. A gyanú szerint több útszórósót számolt el, mint amennyit ténylegesen leszállított. Az önkormányzati cég kára 140 millió forint volt 3 év alatt.

2010-ben riportsorozatban tárta fel a Hír Televízió Célpont című műsora a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél történt visszaéléseket. Az önkormányzati cég több mint 30 ezer tonna sót és szóróanyagot vásárol szezononként. A beszerzés furcsaságairól az FKF Zrt. egyik igazgatója beszélt azon a több mint egy órás hangfelvételen, amely annak idején a Célpont birtokába jutott.

„Az egyéb ilyen nagy tételű beszerzésekhez hasonlóan úgy tűnik, hogy itt is egy teljesen szabályozatlan, ellenőrizetlen beszállítási rendszer működik. Tehát kiírunk egy pályázatot, valaki megnyeri, az az egy, aki meg szokta. Aztán egyszer csak beáll 3 vonat egymás után a Ferencvárosi pályaudvarra, és a teherautók elkezdik a mi lerakóhelyeinkre hurcibálni a sót, meg ezt a szóróanyagot.”

A pályázatot 1992 óta ugyanaz a cég, az Octopus Kft. szokta nyerni. Egy belső feljegyzés szerint a cég mögött az FKF egyik volt vezetője állt, az ügyvezető csak stróman volt.

A kft. Romániából szerezte be a sót. A rendőrség szerint az Octopus Kft. három év alatt 140 millió forinttal csapta be a Fővárosi Közterület-fenntartót.

„A gyanúsított által irányított kft. 2007-2010 közti időszakban szerződés alapján útszóró sót szállított az FKF részére. A kft. hamis mérlegjegyeket állított ki, amiben a tényleges leszállított súlynál többet tüntetett fel, így az FKF lebonyolítást és kifizetést intéző alkalmazottjait tévedésbe ejtette, akik a cég által kiállított, valótlan adatok alapján vételezték be és fizették ki a sószállítmányokat” – tudatta Kovács Veronia, a BRFK szóvivője.

H. Nándor ellen csalás és magánokirat-hamisítás gyanújával indult nyomozás, amelyet a BRFK a napokban vádemelési javaslattal zárt le.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!