2020. május 26.,
kedd, Fülöp, Evelin napja

Novák Katalin: A kormány megvédi a családvédelmi intézkedéseket

Hír TV

2020. április 8., szerda 12:30

 

Novák Katalin beszámolójával kezdődött az operatív törzs tájékoztatója. Ahogy az Emmi államtitkára fogalmazott, minden családot érint a koronavírus-járvány. 

A családtámogatásokat megvédik, egyetlen forintot sem vonnak el erről a területről – jelentette ki a politikus.

  • Megmarad a családi adókedvezmény és működnek az otthon teremtési programok a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet idején is - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
  • Novák Katalin hozzátette, hogy a meghirdetett hitelmoratórium a CSOK és a Babaváró Támogatás törlesztéseire is vonatkozik. A GYES, GYED és GYET meghosszabbítása 15 ezer családot, a KATA és a KIVA megfizetésének elengedése 90 ezer családot érint.
  • Az egyetemisták fél millió forintos rendkívüli diákhitelt igényelhetnek. A nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye további 60 napig érvényben marad, a már megítélt esetekben is.
  • Az államtitkár felhívta a figyelmet arra is, hogy felügyeleti segítséget igényelhetnek azok a családok, ahol mindkét szülő dolgozik.

A sajtótájékoztatót Müller Cecília folytatta. 

Az elmúlt 24 órában 11-en haltak meg a koronavírus-járvány miatt. Sajnos nőtt a fertőzöttek száma is, így már 893-an fertőződtek meg Magyarországon - tette hozzá az országos tisztifőorvos. Jó hír: növekszik a gyógyultak száma, már 94-en vannak ebben a csoportban.

Az elmúlt napokban az idősotthonokra koncentráltak: a Pesti úti idősotthonban négyre nőtt az elhunytak száma. Az otthonban élők fele már leszűrésre került, de a teljes dolgozói kört tesztelik majd - mondta Müller Cecília. 

Az operatív törzs sajtótájékoztatója Kiss Róbert rendőr alezredes beszámolójával zárult. 

Kedden is jelentős mennyiségű védőeszköz érkezett hazánkba - kezdte beszámolóját Kiss Róbert. A szabálysértésekkel folytatta, ahogy mondta a rendőrség továbbra is fellép a kijárási korlátozás kapcsán, egyre több a szabálysértés ezzel kapcsolatban.

  • 5918 szabálysértés történt a kijárási korlátozás kapcsán.
  • 355-tel emelkedett a szabálysértési feljelentések száma Budapesten a kijárási korlátozással kapcsolatban.
  • A hatósági házi karantén esetében is több mint 500 eljárás indult.
  • Eddig összesen 183 büntetőeljárás indult a koronavírussal kapcsolatban, és ebből 56 esetben rémhírterjesztés miatt.

A hatóságok felléptek hamis fertőtlenítőszerek forgalmazása kapcsán.

A teljes sajtótájékoztató:

Hír TV