2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

11 milliós miniszteri támogatás a leégett gyermekotthonnak

11 millió forinttal támogatja a somogyvári gyermekotthon kiégett épületrészének felújítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az épület december 15-én, szombaton gyulladt ki. Menekülés közben több gyermek könnyebben megsérült. A tűz okát még vizsgálják.

Tűzoltókocsi-keréknyomok az épület előtt, korom és sáros lábnyomok a falon emlékeztetnek a tűzre. Az épület most üres, az itt élő gyerekeket lakásotthonokban, illetve az intézmény egy másik telephelyén szállásolták el.

A járólaptól 10-20 centire lehetett látni a folyosón, fölötte olyan tömör forró füst volt, hogy egy centire nem lehetett ellátni – mondta Tóth László, a Somogy Megyei Gyermekotthon igazgatója. Ez is nehezítette a mentést, amelyben a tűzoltók mellett a dolgozók, és több nagyobb gyerek is részt vett. Az igazgató szerint nagy dicséret illeti a fiúkat, akik visszamentek a füsttel telt helyiségbe, hogy a piciket lehozzák, és a kollégákat is, akik megszervezték és véghez is vitték a mentést. A tűz kitörése után 15 perccel már nem volt gyerek az épületben, ami azt gondolom, hogy nagyon fontos volt ahhoz, hogy ne legyen hatalmas tragédia ebből a dologból – tette hozzá Tóth László.

Csak hat gyermek sérült meg könnyebben, az anyagi károk elhárításában pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma sietett az intézmény segítségére, 11 millió forinttal támogatják az épület helyreállítását.

– A tűz közvetlen hatását fogjuk ebből kijavítani, tehát az elektromos hálózat újjáépítését, illetve a falak vakolását, a nyílászárók cseréjét, illetve festést, meg amik még ezekhez a munkálatokhoz tartoznak – közölte Móring József Attila, Somogyvár polgármestere.

Az épület helyreállítása januárban elkezdődhet, a gyerekek akár már tavasszal visszaköltözhetnek. A történtek hatására eddig csaknem félmillió forint gyűlt össze adományokból, és folyamatosan jelentkeznek a segíteni akarók.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!