2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

„Nincs Pharaon-ügy”, belső vita a Jobbikban, Gyárfás Tamás lemondott

,

2016. december 4., vasárnap 22:45, frissítve: hétfő 16:19

Az utóbbi idők botrányairól kérdezték az érintett minisztereket éves beszámolójukon. Gyárfás Tamás belebukott Hosszú Katinkáék támadásába. Vona Gábor szerint nincs szükség az ásotthalmi rendeletre.

Pharaon, Habony, Kertész. Az utóbbi idők botrányairól kérdezték az érintett minisztereket éves beszámolójukon a parlament bizottságaiban az ellenzéki képviselők a héten. Szijjártó Péter meghallgatásán a Fidesz házrendi trükkökkel akadályozta az ellenzéki kérdések megválaszolására biztosított időkeretet, így a képviselők kevesebb ideig faggathatták a többi között az FBI által körözött szaúdi milliárdos viselt dolgairól is. A bizottsági ülésen szóba került Matolcsy György rokonának többmilliós szakértői díja is, de a miniszter Kóka János-ozással válaszolt. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert a költségvetési bizottságban a testület szocialista elnöke faggatta arról, hogy miért számolt le a kormány Spéder Zoltán bankárral. Rogán Antalt a Jobbik képviselője Habony Árpádról és Kertész Balázsról kérdezte az Index tényfeltáró cikke nyomán. A propagandaminisztert a letelepedési kötvényekről is faggatták. A tárcavezető meghallgatása elején jelezte, tabutéma nincs, bármiről kérdezhetik az igazságügyi bizottság tagjai. Varga Mihály szokásos éves beszámolóján közölte, jövőre háromszázalékos növekedést vár, amely számításai szerint ellensúlyozza a munkáltatóijárulék-csökkentés okozta bevételkiesést. Rogán Antallal ellentétben a nemzetgazdasági miniszter nem volt annyira beszédes a kötvénybiznisz sorsával kapcsolatban.

Belső vita a Jobbikban az ásotthalmi csadorrendelet miatt

Nem tartja szükségesnek az ásotthalmi rendeletet – amely szerint tilos a többi közt a müezzin, azaz a muszlim imára hívó szöveget éneklő tevékenység, de nem engedélyezett azoknak a ruhadaraboknak a viselése sem, amelyeket a muszlim nők használnak, azaz tilos a burka, a nikáb és a csador, illetve a fürdőruha, az úgynevezett burkini – Vona Gábor, de tiszteletben tartja a döntést. A Jobbik elnöke azt mondta: az országot minden bevándorlótól és a multikulturalizmustól is meg kell óvni. Ha ez megtörténik, akkor nincs szükség arra, hogy a határ menti, jobbikos vezetésű településen betiltsák a muszlim nők hagyományos viseletét. A Magyar Iszlám Közösség Alkotmánybírósághoz fordult az ásotthalmi rendelet miatt. Toroczkai László akár az Emberi Jogok Európai Bíróságáig is képes elmenni, hogy megvédje az önkormányzat döntését.

Drágul jövőre az Erzsébet-utalvány

Tízezer forintnyi juttatás 2017-től már 15 ezer forintba kerül a munkáltatónak. Egyre kevésbé éri meg a munkaadóknak az öngondoskodás ösztönzése is. A kormányfő karácsony előtt a nyugdíjasokat ajándékozta meg 10 ezer forintnyi utalvánnyal, amelyek kézbesítésére nincsenek felkészülve a kormány- és a járási hivatalok – az MKKSZ elnöke szerint.

Elfogyott a levegő

Lemondott Gyárfás Tamás az úszószövetség elnöki posztjáról. Hosszú Katinka és úszótársainak ultimátuma után nem sokkal a miniszterelnök és a sportállamtitkár is jelezte, hogy gyors megoldást keresnek a kialakult helyzetre. Gyárfás utolsó hivatalos elnöki szereplése a 2017-es vizes világbajnokság botrányos kabalafiguráinak bemutatója volt. „A magyar úszósport megmutatta, hogy vészterhes időkben eddig példátlan összefogásra is képes” – reagált Hosszú Katinka a hírre. Hargitay András, az úszók szövetségi kapitánya emelt hangon kérte számon a háromszoros olimpiai úszót.

Tíz év egy röszkei zavargónak

Tíz év börtönt kapott az egy évvel ezelőtti röszkei tömegzavargás egyetlen, terrorizmussal vádolt résztvevője első fokon. A cipruson élő szír férfi leghamarabb hat és fél év után szabadulhat. A bíróság végleg kiutasította az országból. A lezárt magyar–szerb határon tavaly szeptemberben próbált meg 300-400 migráns erőszakkal átjutni, a most elítélt férfi megafonnal hergelte a tömeget, és a rendőröktől határnyitást követelt. Ahmed H. szabadon bocsátásáért szombaton este kétszáz civil tüntetett Budapesten.

Már az Echo TV is Mészáros Lőrincé

Az eddigi tulajdonos Széles Gábor – a saját érdekeltségébe tartozó Magyar Hírlapban – erősítette meg a hírt, Nemzeti erők egyesítése címmel. Korábban a milliárdos felcsúti polgármester érdekeltségébe került a Népszabadság is. Tölgyessy Péter politológus egy fórumon úgy fogalmazott: 2010-ben egy új rendszerváltás kezdődött, Orbán Viktor pedig egy olyan rendszert épít, amelyben nincs helye a hagyományos értelemben vett sajtónak. Szerinte a magyar médiaháború nem a sajtószabadságról, hanem véleménynyilvánítás pozícióiról szólt.

A becsült ár több mint duplájáért újítják fel

Jelentősen drágult a Kelenföld–Százhalombatta-vasútvonal felújítása. A kivitelezési munkát a tervezők eredetileg 31 milliárd forintra becsülték, a győztes kivitelező végül 51 milliárdért vállalta. A közbeszerzést kiíró Nemzeti Infrastruktúra–fejlesztő Zrt. szerint a tervező cég rosszul becsülte meg a fajlagos költségeket és a piaci helyzetet, ezért a jövőben a NIF állapítja meg a költségeket. A székesfehérvári stadion költségeit sem sikerült jól megtippelni. A miniszterelnök kedvenc csapatának új otthonára hárommilliárdos pluszforrást adott a kormány. Az Együtt felháborítónak tartja, hogy a kormány az ország biztonsági tartalékából csoportosított át 3,3 milliárdot a székesfehérvári stadion építésére.

Érik az előválasztás Magyarországon

Egyre valószínűbb, hogy jövő tavasszal előválasztást tartanak Magyarországon. A baloldali ellenzék már hetek óta tárgyal arról, hogy a 2018-ban induló jelöltjeikről közvetlenül a választók dönthessenek, most a legerősebb baloldali párt, az MSZP is kiállt a javaslat mellett. Az Index birtokába került dokumentum csak az ország 106 egyéni választókerületére vonatkozik, a miniszterelnök-jelölt kiválasztását egyelőre nyitva hagyják.

„Hűbérbirtokként kezelik az első kerületet”

Nemcsak az I. kerületi fideszes polgármester lakhat a budai Várban, hanem volt felesége is. A Magyar Nemzet úgy tudja: az asszony még Nagy Gábor Tamás házastársaként jutott a kiemelt helyen fekvő állami bérlakáshoz. A kerület vezetése titkolja, hogy az asszony mennyit fizet a lakásért. Az LMP társelnöke kisstílű bűnözést emleget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!