2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Rogán kikéri magának, hogy megmondják, kivel találkozzon

,

2016. december 1., csütörtök 19:34, frissítve: csütörtök 19:43

Nem veszik el a feladatok sűrűjében Rogán Antal és csapata. A politikus egy bizottsági meghallgatáson árulta el, hogy miért illik rá a propagandaminiszteri cím, és miért tartják egyesek a miniszterelnök személye körüli miniszternek. Régi barátját ezúttal nem tagadta meg.

A meghallgatás Rogán Antal beszámolójával kezdődött.

„A Miniszterelnöki Kabinetirodának egyetlenegy feladata van: az, hogy győzelemre vezesse ismét Orbán Viktort” – közölte a miniszter, aki miután befejezte mondandóját, jelezte, hogy tabutéma nincs, bármiről kérdezhetik az igazságügyi bizottság tagjai. Mint mondta, „kegyelmet nem kérek”.

A szocialista Bárándy Gergely beismerő vallomásként értékelte Rogán Antal szavait.

„Amikor miniszterként dolgozik, amikor miniszterként tevékenykedik, amikor közpénzből folytatja a propagandát, akkor az ország érdekében kell ezt megtennie és nem a miniszterelnöke érdekében” – mondta az MSZP-s képviselő.

A jobbikos Apáti István Habony Árpádról, a miniszterelnök nem hivatalos tanácsadójáról, a kormánypárti sajtó egyik uráról faggatta Rogán Antalt. Az ellenzéki politikus szóba hozta Kertész Balázs ügyvédet is, akiről a közelmúltban közölt portrét az Index Rogán Antal sötét oldala címmel. A portál a cikkhez mellékelt egy videót, amelyen Rogán, Habony és Kertész egymás után mennek be abba a budapesti társasházba, ahol az ügyvéd irodát tart fenn.

„Habony-médiába áramoltatott pénzek, Habony Árpáddal való kapcsolata, Kertész Balázzsal való kapcsolata, grúz politikai vezetőkkel való kapcsolata, kötvényüzletben való szerepvállalása és a belvárosi ingatlanügyek, például az Aulich utca 3. szám alatti ingatlan szerződésének rejtélyes eltűnése, meg általában a belvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatos tevékenysége, az ebben való szerepvállalása. Ezekre a kérdésekre válok választ. Köszönöm” – mondta Apáti István.

Ezek után Rubovszky György, a bizottság elnöke elvette a szót Apátitól: „Képviselő úr, elérkeztünk arra a pontra, hogy most megvonom a szót öntől a mai napra kiterjedően.”

A független Kész Zoltán felidézte, hogy ellenzéki politikusként mit mondott Rogán Antal a 2006-os választások előtt Gyurcsány Ferenc kormányzásáról.

„Ezt idézném szó szerint: »Kedves barátaim! Nekünk ez a gátlástalan, rámenős PR-offenzíva a mai ellenfelünk. Naponta tízmillió forintot költ a kormány az adófizetők pénzéből arra, hogy a csapból is kormánypropaganda folyjon.« Ön felel a kormány kommunikációs költéseiért. Kérem, mondja meg, hogy naponta mekkora összeget költ ma a kormány az adófizetők pénzéből arra, hogy a csapból is kormánypropaganda folyjon” – mondta Kész Zoltán független képviselő.

Rogán Antal mindössze ennyit reagált: „Addig örülök, amíg engem ütnek, mert akkor addig sem lesz energiájuk arra, hogy ezt a miniszterelnökkel tegyék.”

Amikor az Index-cikk megjelent, Rogán Antal megtagadta Kertész Balázst. Most viszont kiállt érte.

„Nem ügyvédem, soha semmilyen megbízást nem adtam neki az elmúlt hat évben, és semmilyen munkában nem dolgoztam vele együtt. Ez mindösszesen természetesen egy baráti viszont jelent, ami a jövőben is megmarad. És bizonyos értelemben ez jellemző Habony Árpádra is, akit több mint tíz éve ismerek. De nem foglalkoztatottja a minisztériumnak, nem adunk neki semmiféle megbízást” – jelentette ki a miniszter.

Az állami megbízásokkal kitömött szomszédról, Csetényi Csabáról azt mondta, hogy Csetényi Csaba reklámcégeit mindig közbeszerzési eljáráson választották ki. Kertész Balázst ezúttal nem tagadta meg, sőt barátjának nevezte a rejtőzködő ügyvédet. A tárcavezető kiállt Habony Árpádért is.

Az igazságügyi bizottság a kormánypárti többség szavazataival elfogadta Rogán Antal beszámolóját.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!