2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Utalványt kapnak a nyugdíjasok karácsonyra Orbántól

2016. november 29., kedd 18:10, frissítve: vasárnap 20:03

Tízezer forintot kapnak a nyugdíjasok a karácsonyfa alá Erzsébet-utalványban. Ezt személyesen a miniszterelnök jelentette be az Idősek Tanácsának ülése után.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a választásokat megelőző évben nagyobb lesz a nyugdíjemelés a tervezettnél. A kormány eredetileg úgy számolt, hogy 0,9 százalékkal emelkednek a járandóságok, de végül 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak 2017-ben.

„Úgy látjuk most, hogy maradt még valamennyi pénz vagy keletkezik valamennyi pénz az év végééig, muszáj hogy a nyugdíjasok is részesüljenek ebből, és az igazság és az egyensúly és a becsületességnek az állapota azért kialakuljon. És miután nem akarunk vitát nyitni arról, hogy a kisebbeknek többet-e, a nagyobbaknak keveset, nem akarunk egy karácsonyi gesztusnál vitát nyitni arról, hogy ki kap többet vagy kevesebb pénzt. Én egy méltányos javaslatnak fogadom el az Idősek Tanácsának részéről azt a gondolatot, hogy akkor minden nyugdíjas kapjon tízezer forintos Erzsébet-utalványt az év végén” – közölte a kormányfő.

Erzsébet-utalványból nem lehet rezsit és gyógyszert fizetni – reagált az MSZP a miniszterelnök bejelentésére. A szocialisták közleménye szerint legalább 3 százalékos emelés javítana csak a nyugdíjasok életszínvonalán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!