2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Úszó-Eb

Úszó-EB – Jakabos ötödik, Kozmáék a negyedikek

Jakabos Zsuzsanna ötödik lett 400 méter vegyesen a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyeinek pénteki nyitónapján. Szilágyi Liliána pedig nem jutott döntőbe, mivel 11. helyen végzett 100 méter pillangón. A 4x100-as férfi gyorsváltó negyedik helyen zárta a kontinensviadalt.

  • Úszó-EB – Jakabos ötödik, Kozmáék a negyedikek

Jakabos Zsuzsanna, aki 2010-ben Budapesten és 2016-ban Londonban bronz-, 2012-ben Debrecenben pedig ezüstérmet szerzett ebben 400 vegyesen most - 4:38.48 idővel csapott célba. Jakabos a délelőtti előfutamból a mezőny negyedik, saját idei legjobb idejével (4:39.26 perc) kvalifikálta magát a fináléba, amelyben pillangón erősen kezdett, másodiknak fordult rá a hátra úgy, hogy fél másodperccel jobb volt az eredménye, mint reggel. Az úszásnem teljesítése után viszont már komoly hátrányba került ellenfeleivel - és korábbi idejével - szemben. Mellen a várakozásoknak megfelelően visszacsúszott - hetedik volt -, gyorson azonban szépen visszakapaszkodott és ötödikként zárt. „Nagyon örülök az időeredménynek. Két évvel ezelőtt hasonló idővel lettem érmes, most ez erre volt elég, nem volt benne több. Annyit éreztem, hogy a hát valahogy nem jött össze, sokkal könnyebb érzés szokott lenni. Egész évben kevés hátat úsztam” - értékelt az úszó.

Eredmények női 400 méter vegyes, Európa-bajnok:
Fantine Lesaffre (Franciaország) 4:03.39 perc
2. Ilaria Cusinato (Olaszország) 4:03.49
3. Hannah Miley (Nagy-Britannia) 4:04.03
5. JAKABOS ZSUZSANNA 4:38.48

Szilágyi Liliána nem jutott döntőbe, mivel 11. helyen végzett 100 méter pillangón a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyeinek pénteki nyitónapján. A 21 éves magyar a hetes pályán indult, ötödikként fordult, ezen a helyezésén már nem tudott javítani, pedig nagyot hajrázott. Szilágyi délelőtti teljesítményénél (58.95) ugyan jobb volt, de 58.53 másodperces idejével elmaradt egyéni legjobbjától (57.54). „Még mindig kétszázas a ritmus, lassúnak éreztem, nem is fáradtam el. Megbeszéltük az edzőmmel, hogy a száz nem prioritás, hiszen egy újfajta edzésmódszert követek, nagyjából három hónapja dolgozunk csak együtt. Kétszázon szeretném a legjobbamat megúszni” - nyilatkozta Szilágyi, aki a hosszabbik távon két éve Londonban ezüstérmet nyert.

Negyedikek a fiúk

 Negyedik lett a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású 4x100 méteres férfi gyorsváltó a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyeinek pénteki nyitónapján. A tavalyi budapesti világbajnokságon bronzérmes váltó ezúttal 3:14.51 perces időt ért el a döntőben.

 A magyar egység a délelőtti selejtezőben 3:15.55 perces eredménnyel futamában a második, összesítésben a harmadik lett. Ezúttal változtattak a sorrendben, hiszen Kozma helyett Németh ugrott elsőként fejest a vízbe, s ez jó húzásnak bizonyult, hiszen egy országos csúcshoz közeli százzal váltott. Kozma következett, aki még mindig dobogón tartotta az együttest, Holoda Péter pedig kiváló váltásnak köszönhetően, erős ötven után második, a váltásnál harmadik volt. A zárás Bohus Richárdra maradt, a kisebb könyöksérüléssel bajlódó versenyző azonban csak a negyedik helyre hozta be a stafétát.

„Nem a negyedik hely a csalódás, hanem az, ahogyan úsztam, a formám. Érzem, hogy fejben nem vagyok annyira ott, mint tavaly a vb-n” – nyilatkozta Kozma Dominik, aki külön hangsúlyozta a glasgow-i bemelegítő medence „hátrányait”, ugyanis véleménye szerint rendkívül klóros vízben kell az úszóknak felkészülniük. Hozzátette, önmaga „borzasztó” formája miatt döntöttek úgy, hogy ezúttal Németh Nándor legyen a kezdőember.

Bohus Richárd elmondta, nem csalódásként, hanem sokkal inkább egy ébresztő pofonnak éli meg ezt az eredményt, ami jókor jön az olimpiai felkészülés előtt.

Eredmények férfi 4x100 m gyorsváltó, Európa-bajnok:
Oroszország (Jevgenyij Rilov, Danyila Izotov, Vlagyimir Morozov, Kliment Kolesnyikov) 3:12.23 perc
2. Olaszország 3:12.90
3. Lengyelország 3:14.20
4. Magyarország 3:14.51

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!